Μέτρα προστασίας και self-test για την Εξεταστική Περίοδο

Οδηγίες για Φοιτητές

Μέτρα Προστασίας και Self-Test για την Εξεταστική Περίοδο Ιουνίου 2021

Για τα μαθήματα που εξετάζονται δια ζώσης

Σύμφωνα με την 60243/Ζ1/27-5-2021 (Β 2245) Απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, η δια ζώσης διεξαγωγή των εξετάσεων προϋποθέτει τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) φοιτητών, μελών ΔΕΠ και όσων εμπλέκονται στην εξεταστική διαδικασία καθώς και την εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό COVID-19.

Οι φοιτητές/τριες, από τις 31/5 (σύμφωνα με την ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας) μπορούν να παραλαμβάνουν, με επίδειξη του ΑΜΚΑ τους, δύο (2) self-test από τα φαρμακεία με την υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr

SELF-TEST

Οι φοιτητές/τριες που επιθυμούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις με φυσική παρουσία οφείλουν να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test) μία φορά την εβδομάδα.

Προτεινόμενες ημερομηνίες διεξαγωγής αυτοδιαγνωστικού ελέγχου:

1) Για την 1η εβδομάδα (14-18/6), να γίνει το τεστ την Παρασκευή 11/6 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος έως και την Κυριακή 13/6.

2) Για τη 2η εβδομάδα (22-25/6), να γίνει το τεστ την Παρασκευή 18/6 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, έως και τη Δευτέρα 21/6.

3) Για την 3η εβδομάδα (28-29/6), να γίνει το τεστ την Παρασκευή 25/6 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, έως και την Κυριακή 27/6.

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΤΕΣΤ

Η συμμετοχή στις εξετάσεις με φυσική παρουσία επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου. Οι φοιτητές/τριες, θα προσέρχονται στις αίθουσες εξετάσεων 15 λεπτά πριν την προγραμματισμένη έναρξη των εξετάσεων, έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ (self-test) είτε εκτυπωμένη από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr, είτε χειρόγραφη (πατήστε εδώ) με αναγραφή του κωδικού επαλήθευσης του εγγράφου.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΕΤΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

Φοιτητής/τρια που έχει δηλώσει  θετικό αποτέλεσμα self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr οφείλει να προβεί στη διενέργεια δωρεάν rapid-test σε δημόσια δομή από τη λίστα με τις δημόσιες δομές που περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self–testing.gov.gr.

Αν το rapid-test βγει αρνητικό, ο φοιτητής/τρια προσέρχεται στις εξετάσεις με το αποδεικτικό του εργαστηριακού αποτελέσματος. Σε περίπτωση που το rapid-test βγει θετικό, ακολουθείται το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και ο/η φοιτητής/τρια αποστέλλει με ηλεκτρονικό μήνυμα, στη Γραμματεία του Τμήματος που φοιτά, το αποδεικτικό του εργαστηριακού αποτελέσματος και παραπέμπεται σε εξέταση με εξ αποστάσεως μεθόδους κατόπιν συνεννόησης με τους διδάσκοντες του μαθήματος/μαθημάτων.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων με φυσική παρουσία είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικού χώρους του Πανεπιστημίου, καθώς και η τήρηση όλων των προληπτικών μέτρων που έχει καθορίσει η Πολιτεία (τήρηση αποστάσεων, απολύμανση χεριών κα) για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Η μη τήρηση των μέτρων προστασίας επισύρει κυρώσεις σύμφωνα με τον Οδηγό Διεξαγωγής Εξετάσεων του ΟΠΑ.

Αθήνα, 4 Ιουνίου 2021

ID: 

3017