McKinsey Women Achievement Award 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το 2020 McKinsey Women Achievement Award”
στην τεταρτοετή φοιτήτρια του ΔΕΤ Μαρία Σλάμαρη

Το βραβείο 2020 McKinsey Women Achievement Award απονεμήθηκε στην Μαρία Σλάμαρη, τεταρτοετή φοιτήτρια του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εταιρεία συμβούλων McKinsey & Company, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας για τη Διαφορετικότητα, έχει θεσπίσει το βραβείο McKinsey Women Achievement Award, σκοπός του οποίου είναι η επιβράβευση μια γυναίκας που είτε είναι φοιτήτρια είτε έχει αποκτήσει επαγγελματική εμπειρία με λιγότερο από 5 χρόνια προϋπηρεσία και έχει διακριθεί για την ακαδημαϊκή ή/και την επαγγελματική/εθελοντική της πορεία.

Η φοιτήτρια Μαρία Σλάμαρη διαγωνίστηκε με υποψήφιες από Ελλάδα κι εξωτερικό και κέρδισε χρηματικό έπαθλο αξίας 2.500$ και τη δυνατότητα για εξάμηνη καθοδήγηση  από επαγγελματία της εταιρείας, με στόχο ο υποψήφιος να την γνωρίσει καλύτερα και να μπορέσει στο μέλλον να αποτελέσει μέρος του ανθρώπινου δυναμικού της.

Όπως τονίζει η ίδια «To μότο μου είναι το "Don't call it a dream, call it a plan!" και πάντα θέτω στόχους οι οποίοι είναι αρκετά υψηλοί, προκλητικοί , καλά οργανωμένοι και με κρατούν ενεργή. Πιστεύω ότι τίποτα δεν θα έρθει τυχαία αλλά θα είναι αποτέλεσμα του κόπου μας, γι’ αυτό πάντα έχω ένα καλά οργανωμένο πρόγραμμα για τα επόμενα βήματα μου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου υπήρξα μέλος πολλών εθελοντικών πρωτοβουλιών όπως το ThinkBiz, White Noise, Women In Tech, Athens Negotiations Tournament, Grand Voice κ.α. μέσα από τα οποία κατάφερα να εξελιχθώ προσωπικά, να αντλήσω νέα γνώση και να συνεισφέρω σε ένα τελικό συλλογικό στόχο. Φυσικά και παροτρύνω  όλους τους συμφοιτητές μου να ασχοληθούν με διάφορες φοιτητές ομάδες που έχουμε στο Πανεπιστήμιο, να πάρουν πρωτοβουλίες, να εξελίξουν τις ηγετικές τους ικανότητες μέσα στις ομάδες αυτές και φυσικά να τολμήσουν ν’ αλλάξουν ό,τι δεν τους αρέσει ή πιστεύουν ότι επιδέχεται βελτίωση.

Σίγουρα δεν θα είχα καταφέρει να κερδίσω το βραβείο χωρίς του καθηγητές του ΔΕΤ οι οποίοι μας ενθαρρύνουν να παίρνουμε πρωτοβουλίες, να τολμάμε και να δοκιμάζουμε τον εαυτό μας. Συγκεκριμένα, ευχαριστώ τον Αναπληρωτή Καθηγητή Ιωάννη Νικολάου και την Δρα Κωνσταντίνα Γεωργίου που αποτέλεσαν παράδειγμα για μένα τα χρόνια των σπουδών μου.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα στάδια του διαγωνισμού περιλαμβάνονταν η υποβολή βιογραφικού σημειώματος και συνέντευξη των υποψηφίων από στέλεχος αναζήτησης κι επιλογής Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας.

Το Τμήμα ΔΕΤ, στο πλαίσιο του μαθήματος επιλογής «Ανάπτυξη Απασχολησιμότητας στην Ψηφιακή Εποχή», με καθηγήτρια την Δρα Κωνσταντίνα Γεωργίου, προετοιμάζει τους φοιτητές προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας, καλύπτοντας θεματικές ενότητες όπως τις Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας (π.χ. Δημιουργία βιογραφικού σημειώματος και συνοδευτικής επιστολής) και Αναγνώριση, Παρουσίαση και Προβολή δεξιοτήτων για μία επιτυχημένη συνέντευξη.