Ευκαιρίες για Πρακτική Άσκηση

Vodafone Greece Internship Program

Aggregate function:  Human Resources
Posting Country:  Greece
Full Time / Part Time:  Full Time
Contract Type:  Fixed Term Contract

More info: https://opportunities.vodafone.com/job/Athens-Vodafone-Greece-Internship-Program/919959001/


Νέο Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης της SoftOne

Το Πρόγραμμα Έμμισθης Πρακτικής Άσκησης διάρκειας 3 μηνών της SoftOne απευθύνεται σε απόφοιτους/τελειόφοιτους προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών οικονομικών σχολών, οι οποίοι επιθυμούν να εκπαιδευτούν στη χρήση του πιο καινοτόμου ERP της αγοράς, αποκτώντας εμπειρία από το τμήμα Channel Support and Custom Services μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στην Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη.

Συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα θα αποκτήσεις πολύτιμες γνώσεις και υψηλή κατάρτιση στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της SoftOne, κάνοντας παράλληλα το πρώτο βήμα για την εκκίνηση μίας δυναμικής καριέρας ERP Consultant στο μεγαλύτερο οικοσύστημα εταιρειών τεχνολογίας στην ελληνική αγορά.

Έναρξη στις 5 Φεβρουαρίου 2023 και συνολική διάρκεια 3 μήνες.

Περισσότερες πληροφορίες- Αιτήσεις:

https://www.softone.gr/softone-internship-program/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=new-internship-program


Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), ενημερώνει τους φοιτητές που ενδιαφέρονται να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στην ΕΕΛΛΑΚ ότι έχει δημοσιεύσει 3 θέσεις πρακτικής στο πληροφοριακό σύστημα υποστήριξης Πρακτικής Άσκησης ΑΤΛΑΣ

Οι θέσεις πρακτικής έχουν εξάμηνη διάρκεια και αφορούν τις παρακάτω ειδικότητες: 

  • “Junior sysadmin”, αφορά την υποστήριξη στη διαχείριση της πληροφοριακής υποδομής του Οργανισμού, (Κωδικός Θέσης ΑΤΛΑΣ 170180)
  • “Junior web developer”, αφορά την υποστήριξη των δικτυακών τόπων του Οργανισμού,  (Κωδικός Θέσης ΑΤΛΑΣ 140156)
  • “Administration assistant”, αφορά τη διοικητική υποστήριξη του Οργανισμού  (Κωδικός Θέσης ΑΤΛΑΣ 130762)

Αναλυτικές περιγραφές για τις αρμοδιότητες όλων των θέσεων καθώς και τα επιθυμητά προσόντα για την κάθε θέση υπάρχουν στο πληροφοριακό σύστημα ΑΤΛΑΣ, στο οποίο ο κάθε φοιτητής μπορεί να συνδεθεί με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που έχει από το Ίδρυμά του.

Μέσα από την πρακτική τους εξάσκηση στον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών, οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν δεξιότητες σχετικές με τις σπουδές τους, αλλά και να έρθουν σε επαφή με το χώρο του Ελεύθερου και Ανοιχτού Λογισμικού και των Ανοιχτών Τεχνολογιών. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν ενεργά με τη διάδοση της χρήσης του ανοιχτού λογισμικού την τεχνική υποστήριξη ανοιχτών τεχνολογιών όπως 3D printers, 3D Scanners, Arduino, RaspBerry Pi,  σε εργαστήρια σχολείων και δήμων.  

Επειδή η διαδικασία αντιστοίχισης των φοιτητών με τις διαθέσιμες θέσεις Πρακτικής Άσκησης γίνεται με ευθύνη των Ιδρυμάτων και με την εσωτερική διαδικασία που έχει οριστεί σε αυτά, σε περίπτωση που υπάρχει ενδιαφέρον για κάποια θέση μπορείτε να επικοινωνείτε με τα Γραφεία Πρακτικής Άσκησης του Ιδρύματός σας, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον σας για συγκεκριμένη θέση στην ΕΕΛΛΑΚ και να ενημερώνεστε για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε.

O Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών έχει προκηρύξει και τρεις θέσεις πρακτικής άσκησης μέσω του Erasmus Intern για φοιτητές από Ευρωπαϊκές χώρες, εκτός Ελλάδος, περισσότερες πληροφορίες στο FAQ. Αναλυτικά οι θέσεις που έχουν προκηρυχθεί μέσω του Erasmus Student Network είναι διαθέσιμες εδώ.


2 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΞΑΜΗΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΦΟΡΕΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ: CSR HELLAS (Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη)

Ο/η φοιτητης/τρια που θα επιλεγεί θα έχει την ευκαιρία να εκπαιδευτεί στη διαχείριση έργων και στη καθημερινή λειτουργία ενός επιχειρηματικού φορέα που έχει διασύνδεση με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό φορέα (CSR Europe) και το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα θέματα βιώσιμης ανάπτυξης (Global Compact). Θα έχει τη δυνατότητα να συνεργαστεί με έμπειρα στελέχη, να εξοικειωθεί με τις έννοιες της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και της Βιώσιμης Ανάπτυξης και να διευρύνει τις γνώσεις του σε ζητήματα παγκόσμιων κοινωνικών, περιβαλλοντικών και οικονομικών προκλήσεων.

Αρμοδιότητες

  • Υποστήριξη στη διαχείριση έργων που υλοποιούνται από τον φορέα
  • Επικοινωνία με τις επιχειρήσεις-μέλη του φορέα, εταίρους, ευρωπαϊκούς φορείς και συνεργάτες
  • Υποστήριξη στη χρήση εργαλείων επικοινωνίας (αναρτήσεις ιστοσελίδας, social media)
  • Γενικές διοικητικές εργασίες γραφείου

Απαραίτητα προσόντα

  • Άριστη γνώση ελληνικής και αγγλικής (proficiency) γλώσσας σε γραπτό και προφορικό λόγο
  • Άριστες γνώσεις χειρισμού Η/Υ
  • Πολύ καλή γνώση social media
  • Οργανωτικές και επικοινωνιακές δεξιότητες
  • Ομαδικότητα

Αποστολή σύντομου βιογραφικού σημειώματος στο info@csrhellas.org αναγράφοντας απαραιτήτως στο θέμα του e-mail τον κωδικό: ΠΑ-2019-Β

Η κάλυψη της θέσης θα γίνει το συντομότερο δυνατό.

Σημείωση: Μόνο οι shortlisted υποψήφιοι θα ενημερωθούν για προσωπική συνέντευξη.


Facebook - 2019 Internship & Graduate Opportunities

What is Production Engineering at Facebook?

Production Engineers at Facebook are hybrid software/systems engineers who ensure that Facebook's services run smoothly and have the capacity for future growth. PE’s are embedded in every one of Facebook's product and infrastructure teams, and are core participants in every significant engineering effort underway in the company. It's all on a massive scale and there is a huge emphasis on scalability and reliability, as you can imagine. We sail into uncharted waters every day at Facebook in Production Engineering, and we are always learning.

More info: https://www.facebook.com/careers/students-and-grads