Οδηγός και Κατευθύνσεις Σπουδών

Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας προσφέρει ένα προπτυχιακό πρόγραμμα διάρκειας 4 ετών, το οποίο παρέχει στους αποφοίτους του την επιστημονική γνώση και, συνάμα, την επιχειρηματική προσέγγιση που απαιτούνται από τη σύγχρονη αγορά εργασίας. Η απόκτηση του πτυχίου απαιτεί την επιτυχή ολοκλήρωση αυνολικά τριάντα εννεά (39) μαθημάτων και της υποχρεωτικής πρακτικής άσκησης, η οποία επιτελείται για 3 μήνες σε επιλεγμένους οργανισμούς. Οι κατηγορίες των μαθημάτων τα οποία προσφέρονται από το τμήμα είναι οι ακόλουθες:

Υποχρεωτικά μαθήματα

Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει είκοσι οκτώ (28) υποχρεωτικά μαθήματα κορμού, τα οποία εισάγουν τους φοιτητές στις ουσιώδεις έννοιες της Διοικητικής Επιστήμης και των Πληροφοριακών Τεχνολογιών. Αυτό συνεπάγεται ότι κατά τα πρώτα πέντε (5) εξάμηνα διδάσκονται μόνο υποχρεωτικά μαθήματα (συνολικά 25), ενώ τρία (3) επιπλέον υποχρεωτικά μαθήματα διδάσκονται στο 6ο,7ο και 8ο εξάμηνο αντίστοιχα.

Μαθήματα κατεύθυνσης και ελεύθερης επιλογής

Τα μαθήματα κατεύθυνσης και επιλογής ορίζουν το πρόγραμμα σπουδών από το 6ο εξάμηνο έως την ολοκλήρωσή του. Στην αρχή του 6ου εξαμήνου, οι φοιτητές επιλέγουν την κατεύθυνση στην οποία ειδικεύονται, αποκτώντας με αυτό τον τρόπο μία εις βάθος γνώση και εμπειρία. Το Τμήμα προσφέρει τις εξής κατευθύνσεις:

Κάθε κατεύθυνση περιλαμβάνει έξι (6) μαθήματα (υποχρεωτικά κατεύθυνσης) .

Κάθε φοιτητής πρέπει να εξεταστεί επιτυχώς σε ένα σύνολο έντεκα (11) μαθημάτων, επιλέγοντας είτε (α) μία μόνο κύρια κατεύθυνση (major) ή (β) δύο κατευθύνσεις δηλαδή μία κύρια (major) και μία δευτερεύουσα (minor). Η περίπτωση (α) συνεπάγεται ότι ο φοιτητής εξετάζεται σε έξι (6) μαθήματα της κύριας κατεύθυνσης συν πέντε (5) επιπλέον μαθήματα της επιλογής του από τα μαθήματα του ΔΕΤ ή/και από την προκαθορισμένη λίστα των μαθημάτων που προσφέρονται από τα άλλα Τμήματα του ΟΠΑ. Η περίπτωση (β) συνεπάγεται ότι ο φοιτητής εξετάζεται σε έξι (6) μαθήματα της κύριας κατεύθυνσης συν τρία (3) μαθήματα της δευτερεύουσας κατεύθυνσης συν οποιαδήποτε δύο (2) μαθήματα της επιλογής του από τα μαθήματα του ΔΕΤ ή/και από την προκαθορισμένη λίστα των μαθημάτων που προσφέρονται από τα άλλα Τμήματα του ΟΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, και με υπό την επίβλεψη του Καθηγητή-Συμβούλου, οι φοιτητές επιλέγουν τα μαθήματα τα οποία καλύπτουν και εξυπηρετούν τους ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς τους στόχους. Η εξειδικευμένη γνώση του 6ου και 7ου εξαμήνου στηρίζεται στο επιστημονικό υπόβαθρο των πέντε πρώτων εξαμήνων και συνδυάζεται ενεργά με την αντίστοιχα στοχευμένη πρακτική άσκηση του 8ου εξαμήνου.

Στο ακόλουθο διάγραμμα απεικονίζεται η δομή του προγράμματος σπουδών:

Τέλος, οι φοιτητές του Τμήματος έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα των Επιστημών της Αγωγής και της Εκπαίδευσης, το οποίο οδηγεί στη λήψη του Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, πράγμα το οποίο εξασφαλίζει τη δυνατότητα συμμετοχής των αποφοίτων σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών, καθώς επίσης, την απασχόλησή τους ως εκπαιδευτικών σε δραστηριότητες που απαιτείται παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια.


Παλαιότεροι Οδηγοί Σπουδών

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2018-2019

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-2016