Σημαντικές διακρίσεις στο AI Hackathon

Τη δεύτερη θέση στο AI Hackathon "Stronger Together | Artificial Intelligence for the Common Good" κατέκτησαν οι φοιτητές του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Τάσος Βέμμος και Μάρκος Λουκάς.

Το hackathon, που εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Stronger Together  | Τεχνητή Νοημοσύνη για το Κοινό Καλό του British Council”, πραγματοποιήθηκε στις 9-11 Δεκεμβρίου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.  Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη ΔΑΕΜ– Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων του Δήμου Αθηναίων, το Athens Partnership και το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στόχος του hackathon ήταν η ανάπτυξη εξειδικευμένων δεξιοτήτων για ανεύρεση λύσεων που ανταποκρίνονται στις κοινωνικές και κλιματικές προκλήσεις βασισμένες στην Τεχνητή Νοημοσύνη, καθώς και η ανάδειξη νέων ανθρώπων, οι οποίοι μπορούν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προόδου και να επιφέρουν θετικό αντίκτυπο μέσω της κοινωνικής τους δράσης. 31 νέοι από τα πεδία της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Κοινωνικής Καινοτομίας είχαν τη δυνατότητα να συνεργαστούν σε ομάδες και να δημιουργήσουν καινοτόμες ιδέες που ανταποκρίνονται σε σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα.

Στο AI hackathon, συμμετείχαν φοιτητές του μαθήματος «Συστήματα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων», με διδάσκοντα τον Καθηγητή Γιώργο Ιωάννου και υπεύθυνη εργαστηρίων την Υ.Δ. Αγγελική Κωστάκη. Διακρίθηκαν, καταλαμβάνοντας την 2η θέση, οι φοιτητές Τάσος Βέμμος και Μάρκος Λουκάς που συμμετείχαν σε δύο διαφορετικές ομάδες.

Η ομάδα του φοιτητή Τάσου Βέμμου παρουσίασε μια ιδέα για τη βελτιστοποίηση της άρδευσης ελαχιστοποιώντας τη σπατάλη νερού στη γεωργία χρησιμοποιώντας εργαλεία AI. Η ομάδα του φοιτητή Μάρκου Λουκά παρουσίασε μια εφαρμογή που στοχεύει να λύσει το πρόβλημα της στάθμευσης στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Θερμά συγχαρητήρια στους φοιτητές μας για την επιτυχία τους!