Πρόσκληση σε Συνέδριο

Πρόσκληση σε Συνέδριο

Συνέδριο «Υποδομές και Δίκτυα: Η Ελληνική Πραγματικότητα. Εκσυγχρονισμός, Ανθεκτικότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη»

16 διαθέσιμες συμμετοχές, με σειρά προτεραιότητας, για τους φοιτητές του ΠΠΣ ΔΕΤ και ΠΜΣ ΔΕΤ

Οι εταιρείες Next is Now και Dome Consulting προσκαλούν τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο συνέδριο με θέμα «Υποδομές και Δίκτυα: Η Ελληνική Πραγματικότητα. Εκσυγχρονισμός, Ανθεκτικότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Athens Marriott Hotel, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Υποδομών & Μεταφορών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Αποτελείται από τις ακόλουθες ενότητες:

  • Ενότητα Α: «Διασύνδεση Υποδομών και Κοινωνία. Οι Μεγάλες Προκλήσεις»
  • Ενότητα Β: «Μεταφορές και Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα»
  • Ενότητα Γ: «Ενέργεια και Δίκτυα Υποδομών. Καινοτομία για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη»
  • Ενότητα Δ: «Νέες τεχνολογίες σε Υποδομές και Δίκτυα. Μετασχηματίζοντας την Ελληνική Πραγματικότητα»
  • Ενότητα Ε: «Ανθεκτικότητα Δικτύων, Υποδομών και Κλιματική Κρίση»

Με τη συμμετοχή των Υπουργών Υποδομών & Μεταφορών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, καθώς και εκπροσώπων των αντίστοιχων κλάδων θα συζητηθούν τα προβλήματα, οι βέλτιστες πρακτικές για την επίλυσή τους, όπως και οι ρεαλιστικές προοπτικές των εμβληματικών έργων υποδομής στη χώρα.

Ο σχεδιασμός έως το 2030, τα εργαλεία χρηματοδότησης, η περιφερειακή ανάπτυξη, τα έργα νέας γενιάς για βιώσιμη ανάπτυξη και ανθεκτικότητα, οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στις υποδομές και η ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών είναι τα βασικά πεδία συζήτησης και γόνιμου διαλόγου στο πλαίσιο του συνεδρίου.

16 φοιτητές και φοιτήτριες του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία, του Οικονομικού Πανεπιστημίου, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το Συνέδριο. Οι ενδιαφερόμενοι/ες παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση του συνεδρίου https://infrastructures.gr/, συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στο πεδίο «Κάνε Κράτηση» και αναγράφοντας «Φοιτητής/Φοιτήτρια ΔΕΤ ΟΠΑ» στο πεδίο «Εταιρεία/Φορέας». Για τη συμμετοχή στο Συνέδριο θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, με βάση την ημερομηνία και ώρα υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής.

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του συνεδρίου https://infrastructures.gr/.