Η ΣΔΕ του ΟΠΑ στα 300 Top Business Schools παγκοσμίως

Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ στα 300 “Top Business Schools” παγκοσμίως: Το μοναδικό “Business School” Ελληνικού Πανεπιστημίου στην κατηγορία "4 Palmes" League

Ο έγκριτος διεθνής φορέας αξιολόγησης “Eduniversal” δημοσιοποίησε τα 1.000 καλύτερα “Business Schools” από 153 χώρες για το 2023. Η εν λόγω κατάταξη αξιολογεί τα “Business Schools” λαμβάνοντας υπόψη: α) τη διεθνή επιρροή και τη φήμη των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, β) τις ακαδημαϊκές τους πιστοποιήσεις, γ) τις θέσεις που αυτά καταλαμβάνουν σε πληθώρα άλλων διεθνών κατατάξεων, δ) τη συμμετοχή τους σε διεθνείς και εθνικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς και ε) τους ψήφους των Πρυτάνεων των 1.000ων  συμμετεχόντων “Business Schools”.

Με τη χρήση των κριτηρίων αυτών επιτυγχάνεται η κατάταξη των “Business Schools” των Πανεπιστημίων σε πέντε (5) κατηγορίες διάκρισης. Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών έλαβε 4 αστέρια διάκρισης που το κατατάσσουν στη δεύτερη υψηλότερη κατηγορία ("4 Palmes League - Top Business Schools with significant international influence"), καθώς και στα 300 καλύτερα “Business Schools” παγκοσμίως! Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ήταν το μοναδικό “Business School” Ελληνικού Πανεπιστημίου που κατατάχθηκε στην κατηγορία "4 Palmes".

Σχετικά με την ανακοίνωση της κατάταξης για το ΟΠΑ, ο Αντιπρύτανης Καθηγητής Βασίλειος Βασδέκης δήλωσε: «Η πρόσφατη κατάταξη που δημοσιεύτηκε από την Eduniversal και τοποθετεί τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ - την πιο παλιά και φημισμένη Σχολή Διοίκησης στην Ελλάδα - στα 300 κορυφαία “Business Schools” του κόσμου, έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά διακρίσεων για το ΟΠΑ που τιμά πρωτίστως τη χώρα μας και εξαίρει το έργο του Πανεπιστημίου.»

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάταξη του ΟΠΑ, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Eduniversal.