Απολογιστικό Δελτίο Τύπου 20ου ΦΣΔΕΤ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«20 χρόνια ΦΣΔΕΤ: Με τον άνθρωπο στο επίκεντρο»

Υπό την αιγίδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 20ο Επετειακό Φοιτητικό Συνέδριο του ΔΕΤ (ΦΣΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ).

Το Συνέδριο, με θέμα «20 χρόνια ΦΣΔΕΤ: Με τον άνθρωπο στο επίκεντρο», πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών , την Τρίτη 16 Απριλίου, στο ΟΤΕΑcademy. Το Συνέδριο διοργάνωσαν προπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), με την καθοδήγηση του Επιστημονικού Υπεύθυνου, Επίκουρου Καθηγητή Δημητρίου Ζήση και της Επίκουρης Καθηγήτριας Ιωάννας Δεληγιάννη.

Περισσότεροι από 450 συμμετέχοντες/-ουσες, μέλη ΔΕΠ, ερευνητές/-τριες, φοιτητές/-τριες και στελέχη επιχειρήσεων είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ομιλίες, ενδιαφέροντα workshops, καθώς και παρουσιάσεις επιστημονικών εργασιών από φοιτητές και φοιτήτριες όλων των βαθμίδων, αλλά και ερευνητές/ερευνήτριες.

Το 20ο Συνέδριο άνοιξαν οι Event Managers, φοιτητές του Τμήματος ΔΕΤ, Ιωάννα Γεωργούτσου και Ιωάννης Παπαδάκης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, η Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ, Καθηγήτρια Αγγελική Πουλυμενάκου και η Πρόεδρος του Τμήματος ΔΕΤ, Καθηγήτρια Ειρήνη Βουδούρη.

Ακολούθησε η ομιλία του Καθηγητή Γεωργίου Δουκίδη, στην οποία αφού έγινε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του Τμήματος και του Συνεδρίου, επικεντρώθηκε στο θέμα του ψηφιακού μετασχηματισμού. Πιο συγκεκριμένα, έγινε ανάλυση των πρακτικών που εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις σήμερα και αξιολογήθηκαν οι επιδόσεις τους προκειμένου να δοθεί μια αντιπροσωπευτική εικόνα της τρέχουσας κατάστασης.

Το συνέδριο συνεχίστηκε με το πρώτο πάνελ, το οποίο αποτελούσαν οι κκ Αλεξάνδρα Διαμαντοπούλου, Διευθύντρια κλάδου τιμολογίων και προσφορών της ΔΕΗ και Έλενα Χαϊλαζοπούλου, Chief Product Officer – Deputy CEO στην Convert Group με συντονίστρια την Πρόεδρο του τμήματος ΔΕΤ, Καθηγήτρια Ειρήνη Βουδούρη. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα εφόδια που καθιστούν τους φοιτητές πιο ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας αλλά και συγκεκριμένα στο πως οι σπουδές στο τμήμα ΔΕΤ επηρεάζουν την επαγγελματική καριέρα των αποφοίτων του.

Ακολούθησε το δεύτερο πάνελ, το οποίο αποτελούσαν οι κκ Κωνσταντίνα Γρηγορίου, Head of Inside Sales και HR Consultant στο kariera.gr, Νίκος Κοκόσης, Senior HR Manager στην Deloitte, και Γρηγόρης Κονούκλας, Talent Acquisition – Employer Brand και Employer Experience Manager στη Vodafone. Τον συντονισμό ανέλαβε ο Καθηγητής Ιωάννης Νικολάου. Τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ άλλων ήταν οι τάσεις που επικρατούν στις μέρες μας στον κλάδο του HR, οι δεξιότητες και οι γνώσεις ενός υποψηφίου, οι ειδικότητες που εκλείπουν και η αναγκαιότητα του ανθρώπινου κεφαλαίου στην εποχή μας.

Στη συνέχεια, στο βήμα ανέβηκε ο Καθηγητής Χρήστος Ταραντίλης ο οποίος στην ομιλία του «Γιατί η ανάπτυξη της καινοτομίας αφορά τους πολίτες όλης της χώρας;» αναφέρθηκε στο αποτύπωμα που έχει η καινοτομία στις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους. Αναφέρθηκε, επίσης, στις επιπτώσεις που έχει η έλλειψη καινοτομικών ιδεών από ένα κράτος, και έκλεισε τονίζοντας την αναγκαιότητα της ύπαρξης ουσιαστικής σύνδεσης της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης με την καλλιέργεια των απαραίτητων εφοδίων για την ανάπτυξη της καινοτομίας.

Αφού ολοκληρώθηκε το μέρος των πάνελ και των ομιλιών ακολούθησαν τα workshops του συνεδρίου. Αρχικά πραγματοποιήθηκε το workshop «OPAP Responsible GamingLeveraging AI for Proactive Excessive Play Identification», ακολούθησε αυτό του MoMix Bar και στη συνέχεια η κυρία Ιωάννα Τρανού παρουσίασε το workshop «Unlocking Success: Strategies for Acing Your Next Interview». Τέλος παρουσιάστηκε το τελευταίο workshop του 20ου ΦΣΔΕΤ «Soft Skills and Future of Work by Deloitte».

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες του Συνεδρίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις εργασιών από φοιτητές και φοιτήτριες όλων των βαθμίδων, με ευρεία και ενδιαφέρουσα θεματολογία.

Πολλές εταιρείες προσέφεραν την πολύτιμη υποστήριξή τους: οι Χρυσοί Χορηγοί ΟΠΑΠ και Deloitte , οι Αργυροί Χορηγοί ΕΥΔΑΠ και MoMix και οι Χορηγοί ΕΔΥΤΕ, ΜΕΓΑ και WHY AGENCY. Επίσης, το Συνέδριο υποστηρίζουν οι ακόλουθοι προϊοντικοί χορηγοί: Ampelaki, Anassa Organics, Coca-Cola Τρία Έψιλον, Frezyderm, Food Events, E-food, Elbisco, Kiss The Earth, Koukouvaya, Koutsodontis, LIDL, Mondelez, Mastiqa, Novoville, Ploos Design, RedBull, The Writing Fields,The Texans, Unilever, ήδιστον, ΜΕΓΑ. Χορηγοί Επικοινωνίας είναι τα ακόλουθα μέσα: Capital.gr, Logistics & Management, Neopolis.gr, UniStudents.

Τέλος, τη διοργάνωση του Συνεδρίου υποστήριξαν οι Community Partners: ACEin, Athens Negotiation Tournament, Bizrupt, Envolve, Girls in TecH Greece, Soft Skills Academy, TEDxAUEB, TEDxNTUA,UniAI,,VibeAbroad, Women Do Business, Πανόραμα Επιχειρηματικότητας  και  Σταδιοδρομίας και οι Experience Partners instacar και Liberty Guide Dogs.

Το Φοιτητικό Συνέδριο του ΔΕΤ ανανεώνει το ραντεβού του με το κοινό τον Μάιο του 2025, στην επετειακή 21η διοργάνωση!