7ο Συνέδριο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού

12 Ιουνίου 2014
Το ΠΜΣ στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού διοργανώνει το 7ο Συνέδριο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στο Radisson Blu Park Hotel Athens.

Last updated: 30/05/2014

"Πρακτικές Λύσεις για Αντιμετώπιση της Κρίσης"

Η Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού παίζει στρατηγικό ρόλο στην επιβίωση αλλά και στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Η παγκόσμια οικονομική κρίση οδηγεί τις επιχειρήσεις στο να αναθεωρήσουν τις πρακτικές τους και να επανεξετάσουν την προοπτική τους. Τα στελέχη της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού αναλαμβάνουν καθοριστικό ρόλο στις αλλαγές αυτές αξιοποιώντας τα ταλέντα του ανθρώπινου δυναμικού και διευκολύνοντάς τα να προσαρμοσθούν στα νέα δεδομένα.

Σε αυτό το πλαίσιο το 7ο Συνέδριο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σκοπό έχει να παρουσιάσει πρακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων. Ο προσκεκλημένος ομιλητής, Professor Kim S. Camerοn (University of Michigan), είναι ένας διακεκριμένος πανεπιστημιακός από το πανεπιστήμιο του Michigan της Αμερικής. Τόσο η ερευνητική του προσφορά όσο και η εμπειρία του στη συμβουλευτική των επιχειρήσεων τον κατατάσσουν στους κορυφαίους επιστήμονες στη μελέτη της οργανωσιακής κουλτούρας και αρετής ως τρόποι ανάπτυξης των επιχειρήσεων.

Πανεπιστημιακοί και στελέχη επιχειρήσεων θα αναλύσουν ακόμα ευρήματα και πρακτικές με σκοπό να διευκολύνουν την αντιμετώπιση μια σειράς κρίσιμων θεμάτων όπως η παρακίνηση, οι οργανωσιακές αλλαγές, η προσέλκυση και η επιλογή και η εταιρική κοινωνική ευθύνη. Επιπλέον, οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία, στα workshops που θα ακολουθήσουν, να συζητήσουν την δική τους εμπειρία στα παραπάνω θέματα, να μάθουν από τους συναδέλφους τους, να προβληματιστούν και να εμπλακούν ενεργά σε ομαδικές συζητήσεις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται επίσης να έχει και η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης όπου στελέχη που δεν ανήκουν στο χώρο του HR θα μοιραστούν τις απόψεις και την εμπειρία τους σχετικά με το ρόλο που θα πρέπει να αναλάβει το HR στο σήμερα. Το συνέδριο μας θα ολοκληρωθεί με την κεντρική ομιλία του Καθηγητή Δημήτρη Μπουραντά που θα αναδείξει το ρόλο του HR αλλά και του καθενός μας ξεχωριστά σε περιόδους προκλήσεων, αλλαγών και ευκαιριών.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διεξάγεται στο Ξενοδοχείο Radisson Blu Park Hotel Athens (Λεωφ. Αλεξάνδρας 10, Πεδίον του Άρεως, Αθήνα) την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα: http://hrm2014.wordpress.com.