2ο Coding Bootcamp

Μέσα σε ένα εντατικό διήμερο (Παρασκευή 21 Οκτωβρίου και Σάββατο 22 Οκτωβρίου), οι συμμετέχοντες καλούνται να περάσουν 8 προκλήσεις, από την επίλυση αλγορίθμων και την ανάλυση δεδομένων, μέχρι τον προγραμματισμό σε lego και την ανάπτυξη 3D βιντεοπαιχνιδιών. Νέοι φοιτητές που ήδη κερδίζουν χρήματα πουλώντας τις εφαρμογές τους στο App Store και το Google Play ή έχουν κερδίσει ευρωπαϊκά βραβεία θα είναι μεταξύ των μελών της ομάδας κρούσης που θα τους υποστηρίξει.

Σε ποιους απευθύνεται: Μαθητές Λυκείου και Τρίτης Γυμνασίου. ΔΕΝ απαιτείται προηγούμενη γνώση προγραμματισμού.

Μια προσπάθεια για:

  • να μυηθούν οι μαθητές στην ομορφιά του προγραμματισμού και στη μαγεία της ανάπτυξης εφαρμογών (application development, web, mobile κλπ.) και
  • να καλυφθούν οι περίπου ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας που αναμένεται ότι θα μείνουν ακάλυπτες λόγω έλλειψης ψηφιακών δεξιοτήτων (e-skills) στην Ευρώπη μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Αιτήσεις συμμετοχής: Συμπληρώστε τη ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ μέχρι 17 Οκτωβρίου 2016. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θέσεις μόνο για 40 μαθητές.

Διεξαγωγή: Στις εγκαταστάσεις του Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin), νέο Incubation Center του Ο.Π.Α. (acein.aueb.gr) και στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου.

Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της νεανικής επιχειρηματικότητας και να γνωρίσουν επιτυχημένα startups, ενώ όσοι διακριθούν θα μπορούν να παρακολουθήσουν με υποτροφία το Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας (yes.aueb.gr).

Οργανωτική Επιτροπή, Υπεύθυνοι των 8 προκλήσεων του προγράμματος:   
Κατερίνα Πραματάρη, Αναστασία Γρίβα, Γιάννης Αλεβίζος, Πέτρος Δημητρακόπουλος, Χρύσα Λαρδοπούλου, Γιάννης Μπάτας, Σταυρούλα Σαρρή, Στράτος Τριανταφύλλου, Χριστίνα Χανιωτάκη, Σταθούλα Χιωτέλλη.

Συνεργάτες Προκλήσεων/Σταθμών:
Mateo Braho, Πελαγία Ντόσκορη, Γιώργος Παντελής, Χρήστος Πατσάλης, Σίλια Σιδέρη, Τερέζα Σίμου.

2nd Coding Bootcamp Website Αφίσα Διοργάνωσης