Καινοτόμες Εφαρμογές Φοιτητών του ΔΕΤ

Πρωτότυπες εφαρμογές για έξυπνα κινητά που λείπουν από την αγορά δημιούργησαν ομάδες φοιτητών του Τμήματος, στο πλαίσιο του διαγωνισμού Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας.

Last updated: 26/05/2015

Πρωτότυπες εφαρμογές για έξυπνα κινητά που λείπουν από την αγορά δημιούργησαν ομάδες φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο του διαγωνισμού Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας που διοργανώθηκε σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα από το Σωματείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (ΣΕΝ/ Junior Achievement Greece) και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ).

Δεκαπέντε ομάδες φοιτητών του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας παρουσίασαν ιδέες που ξεκινούν από την την κοινωνική προσφορά και την φιλανθρωπία και φτάνουν έως την οργάνωση του ελεύθερου χρόνου, την εκπαίδευση και την απασχόληση.

Tην πρώτη θέση κέρδισε η φοιτητική ομάδα "BLOOD-E”" αποτελούμενη από τις Ν. Κρίτσαλη, Κ. Βιολιτζή και Χ. Μπουσδούκη. Οι φοιτήτριες δημιούργησαν μια καινοτόμα διαδικτυακή πλατφόρμα που συγκεντρώνει όλες τις εκκλήσεις για αίμα, δίνει κίνητρα και επιβραβεύει την αιμοδοσία. Η ομάδα "BLOOD-E", έχει ήδη υλοποιήσει δύο αιμοδοσίες χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα “Bloode.org” και έχει συγκεντρώσει αίμα για να σωθούν 165 άνθρωποι. “Στόχος μας είναι να αυξηθεί το ποσοστό εθελοντών-αιμοδοτών στην Ελλάδα και να βοηθήσουμε να οργανωθεί το σύστημα αιμοδοσίας της χώρας” εξηγεί η φοιτήτρια Ναταλία Κρίτσαλη.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η ομάδα "Travelable". Οι Ν. Λουκάκος, Μ. Σαμοθρακίτη και Δ. Αδαμοπούλου, δημιούργησαν μια ψηφιακή πλατφόρμα που βοηθά άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένους ή με προσωρινή αναπηρία να βρουν επαγγελματίες συνοδούς που θα τους βοηθούν να ταξιδεύουν.

Στην τρίτη θέση διακρίθηκε η ομάδα "CityLite", των φοιτητών Γ. Βασιλόπουλου, Ο. Μαβή και Π. Νικάκη. Η κινητή εφαρμογή τους κάνει προτάσεις εξόδου για διασκέδαση ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη.

Οι τεταρτοετείς φοιτητές σχεδίασαν και υλοποίησαν τις ιδέες τους στο πλαίσιο πανευρωπαικού προγράμματος του Junior Achievement, το JA Startup. Το πρόγραμμα συνδυάστηκε με το υπάρχον μάθημα του Ηλεκτρονικού Επιχειρείν που διδάσκει ο καθηγητής του ΟΠΑ Γεώργιος Δουκίδης, πρωτοπόρος σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Στην ομιλία του ο κ. Δουκίδης, εξήρε το ταλέντο των φοιτητών κι αναφέρθηκε στην συνεργασία του πανεπιστημίου με το ΣΕΝ. “Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων είναι ο μεγαλύτερος μη-κερδοσκοπικός φορέας νεανικής επιχειρηματικότητας στη χώρα μας με σημαντική προσφορά στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε μαθητές λυκείου. Η συνεργασία αυτή βοήθησε ουσιαστικά τους φοιτητές μας μέσω προσκεκλημένων ομιλητών, μεντόρων και της αναγκαίας δικτύωσης. Ελπιζω του χρόνου η συνεργασία αυτή να περιλαμβάνει και άλλα ΑΕΙ/ΤΕΙ”, τόνισε στην ομιλία του ο κ. Δουκίδης, διευθυντής του εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν.

Ο πρόεδρος του ΣΕΝ Χρήστος Τσάγκος, συνεχάρη τους φοιτητές, τονίζοντας “πως κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της Ελλάδας”. “Η κρίση έχει δημιουργήσει την ανάγκη για καινοτομία στην επιχειρηματικότητα. Πρίν απο μερικά χρόνια που η Ελλάδα ζούσε πλούσια, με λεφτά που έβγαιναν με περίεργους τρόπους, δεν μιλούσε κανείς για καινοτομία. Σήμερα, αυτό το οικοσύστημα απο θερμοκοιτίδες, απο start ups, απο funds που επενδύουν στις καινοτόμες ιδέες, είναι το πρώτο υγιές βήμα που κάνει η χώρα”, σημείωσε ο κ. Τσάγκος.

Στις αρχές Ιουνίου, η ομάδα 'BLOOD-E", και εκπρόσωποι απο την δεύτερη και τρίτη νικήτρια ομάδα θα ταξιδέψουν στη Λισσαβώνα για να διαγωνιστούν στον πανευρωπαικό διαγωνισμό του Junior Achievement Worldwide.

Δελτίο Τύπου ΣΕΝ