Διάκριση στο Chessnale Athens 2014

Την τρίτη θέση στο ατομικό Rapid κατέλαβε ο φοιτητής του Τμήματος Αλέξανδρος Ρηγόπουλος-Τσίγκος, στα πλαίσια του Πανελλήνιου Φοιτητικού Πρωταθλήματος Σκακιού.

Last updated: 02/04/2014

Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, σε συνεργασία με το CultureOut -το ελληνικό κοινωνικό πολιτιστικό δίκτυο- διοργάνωσε για δεύτερη φορά στους χώρους του The Mall Athens, την Chessnale Athens 2014, στο πλαίσιο της οποίας, στις 24 & 25 Μαρτίου 2014, διεξήχθη το Πανελλήνιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα Σκακιού.

Στο Πρωτάθλημα συμμετείχαν 28 αθλητές από ΑΕΙ και ΤΕΙ από όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων τρεις φοιτητές από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η ομάδα του ΟΠΑ κατέκτησε τη 2η θέση συγκεντρώνοντας 17 βαθμούς στο πλαίσιο του Ομαδικού Rapid.

Στο Ατομικό Rapid σε 9 αγώνες τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

3η θέση με 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα
Αλέξανδρος Ρηγόπουλος - Τσίγκος, 4ο έτος, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας

6η θέση με 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες
Ναπολέων Γεωργίου, 4ο έτος, Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής

15η θέση με 4 νίκες και 5 ήττες
Διονύσης Ζαχαρόπουλος, 1ο έτος, Τμήμα Πληροφορικής

Σε συνάντηση που είχε ο Πρύτανης του ΟΠΑ Καθηγητής κ. Κ. Γάτσιος με τη νικητήρια ομάδα τους ευχήθηκε, μεταξύ άλλων, να συνεχίσουν να έχουν το σθένος να αποδεικνύουν ότι η νεότερη γενιά μπορεί να δημιουργήσει κάτι καλύτερο, καθώς το σκάκι αποτελεί όχι μόνο πνευματικό άθλημα, αλλά και τέχνη και επιστήμη.

Ο Πρύτανης του ΟΠΑ Καθηγητής κ. Κ. Γάτσιος με τους
κκ Αλέξανδρο Ρηγόπουλο-Τσίγκο και Διονύση Ζαχαρόπουλο

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η διοργάνωση αυτή είχε ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς ήταν αφιερωμένη στην πρόληψη της νόσου του Alzheimer, για την οποία το σκάκι ως πνευματική δραστηριότητα έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως λειτουργεί σαν ασπίδα.