Διάκριση στον διαγωνισμό YICGG

Πιστοί  στη μακρά παράδοση της Αριστείας, οι φοιτητές του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών διαπρέπουν σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Την πρώτη θέση κέρδισε ο τεταρτοετής φοιτητής Γιώργος Καραβάς, με την ομάδα του  MINPLUS, στην κατηγορία Most Valuable project (MVP), στον ετήσιο διαγωνισμό Παγκόσμιας Διακυβέρνησης Youth Innovation Competition on Global Governance (YICGG), ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην Τζακάρτα της Ινδονησίας στις 15-18 Ιουλίου, με τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP).

Στον φετινό διαγωνισμό, με θέμα:  “Back to the Ocean: Sustainable Development in a Shared Future”, ο Έλληνας φοιτητής και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του, Anna Branets (Ουκρανία), Lê Na (Βιετνάμ), Nazahath Ahmed (Μαλδίβες), Filip Lariu (Ρουμανία), Radhe Ayu (Ινδονησία) και Wei Jun S. Chan (Σιγκαπούρη) βραβεύτηκαν για την ιδέα τους MINPLUS, η οποία αφορά μία κοινωνική επιχείρηση πάνω στο upcycling πλαστικού εμπλέκοντας κοινωνικές ομάδες αναπτυσσόμενων χωρών.

Ο διαγωνισμός YICGG διοργανώνεται από το Fudan University of China και λειτουργεί ως πλατφόρμα ευαισθητοποίησης των νέων σε θέματα παγκόσμιας εμβέλειας, προσφέροντας σε φοιτητές τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στο πεδίο της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης. 

Η ομάδα MINPLUS συναγωνίστηκε με 78 φοιτητές, από 49 πανεπιστήμια και 39 χώρες. Επόμενος σταθμός της είναι ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, όπου έχει προσκληθεί να παρουσιάσουν την ιδέα της!