Διάκριση στον Διαγωνισμό Cruise Inn

Πρώτη θέση στον θαλάσσιο επιχειρηματικό διαγωνισμό "Cruise Inn" έλαβε η ομάδα στην οποία συμμετείχαν φοιτητές του Τμήματος ΔΕΤ για την ιδέα "Recisle".

Last updated: 09/06/2015

Ο επιχειρηματικός διαγωνισμός Cruise Inn συνδιοργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος από το Thinkbiz και το Start-up bus Europe και έλαβε χώρα πάνω στο κρουαζιερόπλοιο Celestyal Odyssey της εταιρείας Celestyal Cruises. Στο πλαίσιο αυτό, 38 νέοι φοιτητές και επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να υλοποιήσουν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες ταξιδεύοντας στο Αιγαίο αλλά και να αναπτυχθούν με τη βοήθεια έμπειρων επιχειρηματιών και ειδικών. Μεταξύ των ιδεών που διακρίθηκαν ήταν και το "Recisle" το οποίο έλαβε τη πρώτη θέση του διαγωνισμού.

Η ιδέα του "Recisle" στοχεύει στη δημιουργία ενός δικτύου αξιοποίησης των στερεών και ανακυκλώσιμων απορριμμάτων. Με τη χρήση της τεχνολογίας δικτύωσης και επικοινωνίας, η οποία στις προηγούμενες γενιές δεν υπήρχε, θα δημιουργηθεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα που θα υπολογίζει την αξία των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων που διαθέτει κάθε επιχείρηση/ιδιώτης/φορέας, θα συντονίζει την παραλαβή τους και θα βρίσκει άμεσα αγοραστές για τις ανακυκλώσιμες πρώτες ύλες.

Τα μέλη της ομάδας του Recisle είναι:

  • Ο Άγγελος Χασιώτης, απόφοιτος Μηχανολόγος και Αεροναυπηγός Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών ενώ ολοκληρώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας στο ΕΜΠ.
  • Η Ζωή Παπαρίζου απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο ΤΕΙ Θεσσαλίας ενώ ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της πάνω στα Συστήματα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος.
  • Ο Μανώλης Κουλιανός τελειόφοιτος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης του Πανεπιστημίου μας.
  • Ακόμα, μεταξύ των μελών βρίσκονται ο Θανάσης Σκλαβενίτης απόφοιτος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και ο Φώτης Κατσιγιάννης δευτεροετής φοιτητής έχοντας και οι δύο ενεργό ρόλο στην επιτυχία της ομάδας.