Πρόσκληση συμμετοχής στο #GreekDataMatter μέσω twitter και instagram

Η Επιτροπή Στατιστικής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), ενόψει της 50ης της συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2019 στη Νέα Υόρκη, διοργανώνει επικοινωνιακή εκστρατεία με κεντρικό θέμα "Why better data make better lives".

Η  Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) θα συμμετάσχει στην εν λόγω εκστρατεία με βίντεο μικρής διάρκειας στο οποίο θα περιληφθούν, μεταξύ άλλων, φωτογραφίες και tweets που έχουν σχέση με τα Ελληνικά Στατιστικά Δεδομένα.

 Όσοι ενδιαφέρονται να προβάλουν τις ιδέες και τις σκέψεις τους στο διεθνές ακροατήριο του ΟΗΕ, καλούνται να αναρτούν τα σχετικά κείμενα τους στο twitter ή τις φωτογραφίες τους στο instagram με το hashtag #GreekDataMatter. Τόσο το (σύντομο) κείμενο στο twitter όσο και η φωτογραφία στο instagram θα
πρέπει να αποτυπώνουν με άμεσο και εύληπτο τρόπο «γιατί τα ελληνικά στατιστικά δεδομένα είναι χρήσιμα σε εσάς ή στην κοινότητά σας». Το tweet μπορεί να είναι είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά. 

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους, ενώ η επιλογή των αναρτήσεων που θα περιληφθούν στο βίντεο θα γίνει από την ΕΛΣΤΑΤ. Δεν υπάρχει περιορισμός ως προς τις συμμετοχές. Σημειώνεται ότι το όνομα ή τα στοιχεία των δημιουργών των αναρτήσεων που θα περιληφθούν στο βίντεο θα αναφέρονται ευκρινώς σε αυτό (μόνο για όσους είναι άνω των 18 ετών και μετά από σχετική επικοινωνία και αποδοχή τους) ενώ θα τους δοθεί επίσης πιστοποιητικό συμμετοχής και διάκρισης από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Έγκυρες θεωρούνται οι συμμετοχές που θα υποβληθούν μέχρι και 15 Φεβρουαρίου 2019.

Πληροφορίες στο:  GreekDataMatter@statistics.gr

Πληροφοριακά, οι λογαριασμοί της ΕΛΣΤΑΤ σε twitter και instagram είναι: https://twitter.com/StatisticsGR και www.instagram.com/statistics.gr.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.