Συνέντευξη Καθηγήτριας Saras D. Sarasvathy

Η Επίτιμη Διδάκτορας του Τμήματος Καθηγήτρια Saras D. Sarasvathy είναι κορυφαία ερευνήτρια στο πεδίο της επιχειρηματικότητας, υποστηρίζει ως σύμβουλος προγράμματα επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική, καθώς και συμβούλια εταιρειών και επιταχυντών. Η ίδια μετά την ίδρυση και τη λειτουργία πέντε πετυχημένων επιχειρήσεων, συνεργάστηκε με τον βραβευμένο με Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών, Herbert Simon, για να ανακαλύψει τα ουσιαστικά στοιχεία της επιχειρηματικής τεχνογνωσίας.

Η πολυβραβευμένη έρευνά της που αποτυπώνεται στο βιβλίο "Effectuation" έχει δημιουργήσει νέο υλικό έρευνας, εκπαίδευσης και πολιτικής σε όλο τον κόσμο.

Όπως εξηγεί μάλιστα μιλώντας στο 53ο τεύχος της ΟΠΑNews, στόχος είναι να δημιουργηθεί μια κοινωνία ικανή για αποτελεσματική δράση που να υποστηρίζει την οικοδόμηση ανθεκτικών κοινωνικοοικονομικών κοινοτήτων μέσω επιχειρήσεων μεσαίας τάξης!

Διαβάστε τη συνέντευξη της με τον τίτλο «Οι δεξιότητες αντισταθμίζουν την έλλειψη πόρων» στο σύνδεσμο: https://www.aueb.gr/el/opanews/saras-d-sarasvathy-oi-dexiotites-antistathmizoyn-tin-elleipsi-poron