Πρώτο βραβείο στο JA START-UP του ΣΕΝ
Η ομάδα των φοιτητών του Τμήματος ΔΕΤ κατέκτησε το πρώτο βραβείο στον Φοιτητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας JA START-UP του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων.
Last updated: 08/06/2016
Το "AiDlink", μια καινοτόμα διαδικτυακή πλατφόρμα που φιλοδοξεί να βοηθήσει ουσιαστικά τα ΑΜΕΑ να αυτοεξυπηρετούνται και να νιώθουν όσο το δυνατόν πιο αυτόνομα, ήταν η ιδέα που κατέκτησε την πρώτη θέση στον Φοιτητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας/ JA START-UP του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/ Junior Achievement Greece», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαΐου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η ομάδα του «ΑiDlink» που αποτελείται από τους τεταρτοετείς φοιτητές του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ολυμπία Κούστα, Κωνσταντίνο Σαμλή και Χριστίνα Τσάκωνα, κέρδισε έπαθλο 9.000 ευρώ. Στόχος η υλοποίηση της επιχειρηματικής τους ιδέας και η εκπροσώπηση της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό "Enterprise Challenge" του Junior Achievement Europe, που θα διεξαχθεί στις 6-8 Ιουλίου στο Βουκουρέστι.
Το "AidLink" λειτουργεί ως ψηφιακός ενδιάμεσος που γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στα ΑΜΕΑ και τους φορείς που μπορούν να τα βοηθήσουν, ενώ καλεί τις επιχειρήσεις να χρηματοδοτήσουν λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα αυτοεξυπηρέτησης που αντιμετωπίζουν», εξηγεί το μέλος της ομάδας Χριστίνα Τσάκωνα.
«Συγχαίρω θερμά τους φοιτητές που κατάφεραν να κατακτήσουν την πρώτη θέση με μία διαδικτυακή υπηρεσία που επιτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο», δήλωσε ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μανώλης Γιακουμάκης. «Είναι εκατοντάδες οι ΜΚΟ στην Ελλάδα που μπορούν να συμμετέχουν σε μια τέτοια προσπάθεια, αλλά και πολλές ελληνικές εταιρείες, που με τα ειδικά προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, είναι βέβαιο ότι θα είναι πρόθυμες να χρηματοδοτήσουν τις προτεινόμενες λύσεις και να βοηθήσουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες να αναβαθμίσουν ουσιαστικά την ποιότητα της ζωής τους», προσέθεσε ο υπεύθυνος καθηγητής του ΟΠΑ, κ. Γεώργιος Δουκίδης.
Τη δεύτερη θέση και το έπαθλο των 2.000 ευρώ κατέκτησε η ομάδα "Life Button" από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας με την καινοτόμα εφαρμογή τους, που αξιοποιεί την τεχνολογία των smartphones και των smartwatch για άμεση ειδοποίηση και διάσωση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Η τρίτη θέση και το έπαθλο των 1.000 ευρώ απονεμήθηκε στις φοιτήτριες του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που δημιούργησαν το "OpticFit" (Δαμιανάκη Ροδάνθη, Ευλογημένου Σπυριδούλα, Κουτσοδόντη Αλίκη-Μαρία) μια διαδικτυακή πλατφόρμα που παρέχει ψηφιακό δοκιμαστήριο γυαλιών οράσεως και ηλίου, συνδέοντας παράλληλα μικρά καταστήματα οπτικών με τους καταναλωτές.
Ο Φοιτητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (JA START-UP) διοργανώθηκε για δεύτερη φορά στην Ελλάδα. Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκε με την ευγενική συμμετοχή της ασφαλιστικής εταιρίας MetLife, στελέχη της οποίας είχαν ενεργό συμβουλευτικό ρόλο στην ανάπτυξη των ιδεών των φοιτητών, ενώ συμμετείχαν και στην κριτική επιτροπή. Στον τελικό έφθασαν φέτος 7 ομάδες από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και 5 από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ενώ για το 2017 έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον κι άλλα Πανεπιστήμια απ' όλη την Ελλάδα. Την υποστήριξη των ομάδων του ΟΠΑ συντόνισε η Υποψήφια Διδάκτωρ Έλλη Διακαναστάση.
Σε όλες τις ομάδες που πήραν μέρος στον διαγωνισμό απονεμήθηκαν έπαινοι. Μια επιπλέον προσφορά έκανε η Εθνική Τράπεζα επιλέγοντας τις ομάδες του ΟΠΑ "LikeMe" (Καραμήτσος Μάριος, Τσάλας Θάνος, Σαλταφέρας Παναγιώτης) «OpticFit» (Δαμιανάκη Ροδάνθη, Ευλογημένου Σπυριδούλα, Κουτσοδόντη Αλίκη-Μαρία) για να συμμετάσχουν στη β' φάση του 7ου διαγωνισμού Καινοτομίας και Τεχνολογίας «i-bank» του 2017.