Εκπαίδευση στην πλατφόρμα Salesforce CRM

Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ψηφιακές δεξιότητες και πιστοποιητικά γνώσεων για τη φοιτητική κοινότητα του ΔΕΤ μέσω της εκπαίδευσης Salesforce CRM

Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίζει να πρωτοπορεί διεθνώς, έχοντας εκπαιδεύσει πάνω από 700 προπτυχιακούς και 100 μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες στην πλατφόρμα Salesforce CRM, την τελευταία πενταετία.

Στοχεύοντας στην καλύτερη σύνδεση ακαδημαϊκής γνώσης και αναγκών στην αγορά εργασίας, επαγγελματικών προσόντων και διεθνώς αναγνωρισμένων πιστοποιημένων δεξιοτήτων, το Τμήμα ΔΕΤ, για πέμπτη συνεχή χρονιά, αξιοποίησε την πλατφόρμα Salesforce CRM στη διδασκαλία προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων, με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Γεώργιο Δουκίδη και διδάσκοντα τον Δρα. Χρήστο Λάζαρη.

Οι εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευόμενες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν στην πράξη την κορυφαία παγκοσμίως πλατφόρμα στο πεδίο της διαχείρισης σχέσεων πελατών (Customer Relationship Management), μέσα από σειρά μαθημάτων. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες απέκτησαν σημαντικές ψηφιακές δεξιότητες και ψηφιακά πιστοποιητικά γνώσεων στην πλατφόρμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον η ίδια η Salesforce, σε αναγνώριση αυτής της επιτυχίας, παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν απόκτησης της επαγγελματικής πιστοποίησης Salesforce Administrator για τους αριστεύσαντες και τις αριστεύσασες. Οι πρώτοι φοιτητές και φοιτήτριες ήδη πιστοποιήθηκαν, βραβεύτηκαν σε σχετική εκδήλωση του Τμήματος, ενώ αρκετοί απόφοιτοι του τμήματος ήδη απασχολούνται ως εξειδικευμένοι σύμβουλοι σε CRM στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ζήτηση στην πλατφόρμα αναμένεται πολύ υψηλή τα επόμενα χρόνια και για την Ελλάδα (αναμένονται 6.300 νέες θέσεις εργασίας στη χώρα), όπως αναφέρθηκε σε πρόσφατο συνέδριο που διοργάνωσε η Salesforce στην Αθήνα.