2η θέση στον HR Case Competition 2020

Φοιτήτριες του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ διακρίθηκαν στον διαγωνισμό HR Case Competition του Purdue University

Την 2η θέση στον διαδικτυακό παγκόσμιο διαγωνισμό HR Case Competition που διοργάνωσε το Purdue University (ΗΠΑ), την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020, κατέκτησαν οι φοιτήτριες του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Σλάμαρη, Ευαγγελία Πανταζοπούλου, Αλεξάνδρα Σταθοπούλου και Ελένη-Σταματίνα Τζερεφού, με υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή Ιωάννη Νικολάου.

Όπως τόνισε η κριτική επιτροπή αλλά και ο επιστημονικός υπεύθυνος του διαγωνισμού «Η ελληνική συμμετοχή είχε την καλύτερη παρουσίαση και ανέβασε ψηλά τον πήχη παρουσιάζοντας πρώτη σε σειρά εμφάνισης». Επιπλέον, η φοιτήτρια Ελένη-Σταματίνα Τζερεφού βραβεύτηκε και με τον τίτλο «Best Speaker».

Oι φοιτήτριες είχαν εργαστεί πάνω σε πολλά HR case studies, γνώσεις κρίσιμες για την τελική νίκη της ομάδας στο πλαίσιο μαθημάτων όπως η «Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων στην Ψηφιακή Εποχή» του Αν. Καθηγητή Ιωάννη Νικολάου αλλά και «Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων», με διδάσκουσα την Δρ. Κωνσταντίνα Γεωργίου.

Ο Αν. Καθηγητής Ι. Νικολάου αναφέρει: «Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι ο διαγωνισμός πραγματοποιείται ετησίως με τη συμμετοχή φοιτητών από μεγάλα πανεπιστήμια και ότι ήταν η πρώτη φορά φέτος που έλαβε μέρος ίδρυμα εκτός ΗΠΑ. Η επιτυχία τους ελπίζω να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους φοιτητές στο μέλλον και είμαι σίγουρος ότι θα τους βοηθήσει στα επόμενα βήματά τους τόσο στο πανεπιστήμιο όσο και στην επαγγελματική τους πορεία».