Έναρξη Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Επιλογής Συγγραμμάτων Εαρινού Εξαμήνου Ακαδ. Έτους 2023-24

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συγγραμμάτων για το εαρινό εξάμηνο του Ακαδημαϊκού Έτους 2023-2024 ξεκινά την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024. Η ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συγγραμμάτων πραγματοποιείται μέσω της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συγγραμμάτων – Εύδοξος (www.eudoxus.gr), του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η δήλωση συγγραμμάτων γίνεται μετά την υποβολή της δήλωσης μαθημάτων και την οριστικοποίηση της από τη Γραμματεία.

Η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων για το εαρινό εξάμηνο 2023-2024 θα ξεκινήσει την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή 24 Μάϊου 2024.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αφού ολοκληρώσετε με επιτυχία τη δήλωση των μαθημάτων σας, εισέρχεστε στον δικτυακό χώρο δήλωσης συγγραμμάτων https://eudoxus.gr/ για να επιλέξετε τα συγγράμματα για τα μαθήματα που δηλώσατε για το εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους. Για τη δήλωση συγγραμμάτων είναι απαραίτητη η χρήση των ίδιων προσωπικών στοιχείων πρόσβασης (username/password) που χρησιμοποιείτε στην ηλεκτρονική Γραμματεία του Ιδρύματος.

Προσοχή: Η Δήλωση Συγγραμμάτων γίνεται μέσω του Συστήματος Εύδοξος. Η διαχείριση του Συστήματος Εύδοξος δεν γίνεται από το Πανεπιστήμιο. Επισημαίνεται ότι υπάρχουν κυρώσεις σε περίπτωση δήλωσης και παραλαβής συγγράμματος σε μάθημα που δεν έχει συμπεριληφθεί στη δήλωση μαθημάτων.

Κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 285 του Ν. 4957/2022 (Α 141), στους φοιτητές που παρακολουθούν πρόγραμμα σπουδών για τη λήψη δεύτερου πτυχίου χορηγούνται δωρεάν έντυπα διδακτικά συγγράμματα.

Σε περίπτωση προβλήματος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δήλωσης συγγραμμάτων μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Αρωγής χρηστών ΕΥΔΟΞΟΣ (helpdesk@eudoxus.gr) ή στο 210-7722100.  Πληροφορίες για τις οδηγίες χρήσης του νέου συστήματος “ΕΥΔΟΞΟΣ”  παρέχονται στη σελίδα www.eudoxus.gr. Αναζήτηση βιβλίων στη σελίδα  http://service.eudoxus.gr/search/.

                                                                                                            ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ