Μήνυμα της Κοσμήτορος

Καλώς ήλθατε στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε τους ανθρώπους μας, τα προγράμματά μας, την αποστολή και το όραμά μας για μία σχολή ευθυγραμμισμένη με αξίες και στρατηγική.

Είμαστε η πρώτη σχολή διοίκησης επιχειρήσεων που ιδρύθηκε στην Ελλάδα, αξιοποιούμε και συνεχίζουμε μία μακρά παράδοση 50 ετών προσφοράς και προσπαθούμε για υψηλά πρότυπα σε ένα ισχυρό ακαδημαϊκό έργο - άμεσα συνδεόμενο με τις ελληνικές και διεθνείς οικονομίες και κοινωνίες.

Καλωσορίζουμε φοιτητές με εξαιρετικό μορφωτικό υπόβαθρο που μας εμπιστεύονται στην προσφορά υποδειγματικής εκπαίδευσης σε τέσσερα προπτυχιακά, 30 μεταπτυχιακά και τέσσερα διδακτορικά προγράμματα, ενώ η σχολή μας δεσμεύεται για υψηλού επιπέδου έρευνα τόσο βασική όσο και εφαρμοσμένη.

Πιστεύουμε ότι οι συνθήκες του 21ου αιώνα προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες - και προκλήσεις - για τις σχολές διοίκησης επιχειρήσεων και βάσει αυτών διαμορφώνουμε τη στρατηγική μας.

Συμμετέχουμε ενεργά στο εκτενές πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης του ΟΠΑ, εστιάζοντας στις επαγγελματικές δεξιότητες για μάθηση και ανάπτυξη στους τομείς της οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων, της λογιστικής και χρηματοοικονομικής, του μάρκετινγκ και επικοινωνιών, καθώς και της διοικητικής επιστήμης και τεχνολογίας, κάνοντας εκτεταμένη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών.

Τα προπτυχιακά μας προγράμματα είναι πλήρως διαπιστευμένα όπως και τα αγγλόφωνα μεταπτυχιακά μας προγράμματα. Όλες οι ομάδες πτυχιούχων μας απολαμβάνουν πολύ υψηλά επίπεδα απασχολησιμότητας σε τοπικό ή διεθνές επίπεδο, με σημαντικό μέρος των αποφοίτων διδακτορικών μας να ακολουθούν ακαδημαϊκή καριέρα.

Δεσμευόμαστε να καλλιεργήσουμε ηθικές επαγγελματικές προσωπικότητες, με κριτική σκέψη κι ενσυναίσθηση και άξιους πολίτες της κοινωνίας της γνώσης, σε μια ενδιαφέρουσα τοποθεσία στο κέντρο της Αθήνας, την οποία μπορείτε να επισκεφτείτε ως φοιτητές και συνάδελφοι.

Καθηγήτρια Αγγελική Πουλυμενάκου

Κοσμήτορας
Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων
Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών