Επίσκεψη στην Βιομηχανία Ζυμαρικών Ήλιος

Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023, στο πλαίσιο του Προγράμματος Επισκέψεων σε Επιχειρήσεις και σε συνεργασία με την πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, οι φοιτητές του 3ου και 4ου έτους του Τμήματος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας ζυμαρικών «ΗΛΙΟΣ», στη Μεταμόρφωση Αττικής. 

Τα στελέχη της επιχείρησης «ΗΛΙΟΣ» επεφύλασσαν θερμή υποδοχή στους φοιτητές μας. Οι φοιτητές αρχικά ενημερώθηκαν σχετικά με τις στρατηγικές μάρκετινγκ, τη διοίκηση της επιχείρησης, την εξαγωγική δραστηριότητα αλλά και την ιστορία, τις αξίες και τη δέσμευση καινοτομίας, αειφορίας, ποιότητας και ασφάλειας των προϊόντων. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στον χώρο του εργοστασίου, όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία παραγωγής των ζυμαρικών, από το στάδιο της πρώτης ύλης έως το στάδιο της τελικής παρασκευής και συσκευασίας του προϊόντος. Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού χαρακτήρα της επίσκεψης, οι φοιτητές εργάστηκαν σε ομάδες και με τη καθοδήγηση των στελεχών της επιχείρησης, πρότειναν πρωτότυπες προωθητικές στρατηγικές και δράσεις για τα καινοτόμα προϊόντα της «ΗΛΙΟΣ». 

Οι φοιτητές μας συμμετείχαν με ενθουσιασμό και αξιοποίησαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη λειτουργία μιας επιτυχημένης και εξωστρεφούς ελληνικής επιχείρησης. Εξέφρασαν συνολικά την άποψη ότι το Πρόγραμμα Επισκέψεων σε Επιχειρήσεις του Τμήματος παρέχει πολύτιμες εμπειρίες μάθησης.