22ος Φοιτητικός Διαγωνισμός Economia

22ος Φοιτητικός Διαγωνισμός Economia

To περιοδικό ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ, αποκλειστικός συνεργάτης του The Economist και το Economia Winners Alumni συνεχίζουν για 22η χρονιά το θεσμό του economia Φοιτητικού Διαγωνισμού! Φοιτητές από όλα τα πανεπιστήμια της χώρας λαμβάνουν μέρος γράφοντας (ατομικά ή ομαδικά) εργασίες 2,000 λέξεων πάνω σε επίκαιρα θέματα οικονομικής επιχειρηματικότητας, οι οποίες αφού αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή, διακρίνονται και βραβεύονται με πλούσια δώρα. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η κινητοποίηση των νέων να συνδέσουν την ακαδημαική θεωρία με επίκαιρα θέματα, η ενίσχυση της δικτύωσης φρέσκου δυναμικού με κορυφαίες επιχειρήσεις, η ανάδειξη νέων ατόμων με κριτική σκέψη και η παροχή σημαντικών επιβραβεύσεων στους συμμετέχοντες.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι: Restarting Greece: Οικοδομώντας νέα μοντέλα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Οι διαγωνιζόμενοι διαλέγουν ένα από τα τρία θέματα:

1.Βιομηχανία: αποκέντρωση και έξυπνη ανάπτυξη (νέες τεχνολογίες),

2.Clustering: δημιουργία και προώθηση επιχειρησιακών δικτύων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον πρωτογενή ή /και δευτερογενή τομέα

3.Διευκόλυνση του επιχειρείν από το δημόσιο τομέα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι φοιτητές ανεξαρτήτως βαθμίδας (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί) είτε ατομικά είτε σε ομάδες έως 4 ατόμων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site.

O διαγωνισμός τελεί υπο την αιγίδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής εργασιών είναι η Τρίτη 31 Μαρτίου 2016.