Το πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης στο τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας.

Το πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης στο τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας.

Στις 18/5/2015 το τμήμα μας και η Δρ. Καλυψώ Καραντινού υποδέχθηκαν επισκέπτες ΜΒΑ και προπτυχιακούς φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης συνοδευόμενους από τον καθηγητή τους Dr. Tiago Ratinho σε μία πρωτότυπη τετράωρη διαδραστική διάλεξη.

Οι επισκέπτες κλήθηκαν να συμπαρακολουθήσουν τη διάλεξη της Δρ. Κ. Καραντινού "The Role of Servicescapes and Physical Evidence in Services" στο πλαίσιο του μαθήματος Eramsus, Marketing of Services μαζί με τους Erasmus φοιτητές μας.

Η διδάσκουσα Δρ. Καλυψώ Καραντινού ανέφερε χαρακτηριστικά:
Αντλώντας παραδείγματα από όλο τον κόσμο, αναλύσαμε πολύπλευρες επιπτώσεις που έχει ο χώρος παροχής της υπηρεσίας στην προσέλκυση του πελάτη, την αντίληψη της ποιότητας, στα συναισθήματα, στις αξιολογήσεις, στο βαθμό ικανοποίησης, στη συνολική εμπειρία και στην πρόθεση επαναγοράς. Η πολυπολιτισμική αυτή εμπειρία, τόσο από πλευράς παραδειγμάτων όσο και συμμετεχόντων, ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς στο δεύτερο μέρος της διάλεξης οι συμμετέχοντες χωριστήκαν σε ομάδες, που απαρτίζονταν απαραίτητα και από δικούς μας Erasmus και από τους αμερικανούς επισκέπτες φοιτητές, και επιστράτευσαν τη στρατηγική τους γνώση, τη δημιουργικότητα και την καινοτομική τους σκέψη για να δημιουργήσουν πρωτότυπα servicescapes (χώρους παροχής υπηρεσιών). Η αίθουσα μετατράπηκε τότε σε δημιουργικό εργαστήριο, καθώς οι ομάδες δούλευαν σε μεγάλα χαρτόνια με χάρακες, πολύχρωμα μολύβια, προσπαθώντας να δημιουργήσουν χώρους παροχής υπηρεσιών με σαφές στρατηγικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Στο τελευταίο μέρος της διάλεξης η κάθε ομάδα είχε στη διάθεση της 90 δευτερόλεπτα για να παρουσιάσει την ιδέα της και να πείσει το ακροατήριο για την πρωτοτυπία και την αξία της.

Όλοι οι συμμετέχοντες ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την εμπειρία και έφυγαν ενθουσιασμένοι.