Το ΟΠΑ στην αφετηρία της επόμενης εκατονταετίας.

Το ΟΠΑ στην αφετηρία της επόμενης εκατονταετίας

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργάνωσε εκδήλωση ενημέρωσης στις 17.6.2014 στο μουσείο της Ακρόπολης με τίτλο «Το ΟΠΑ στην Αφετηρία της επόμενης εκατονταετίας» κατά την οποία ανακοινώθηκε η στρατηγική επανατοποθέτηση του εκπαιδευτικού, ερευνητικού και κοινωνικού ρόλου του ιδρύματος και παρουσιάστηκε η νέα οπτική του ταυτότητα.

Στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την συμπλήρωση σχεδόν ενός αιώνα παρουσίας του ιστορικού εκπαιδευτικού ιδρύματος απηύθυναν χαιρετισμό, στους εκπροσώπους της πανεπιστημιακής κοινότητας, τους στρατηγικούς υποστηρικτές και κοινωνικούς συνομιλητές του ΟΠΑ καθώς και τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Ανδρέας Λοβέρδος, ο Πρύτανης ΟΠΑ, καθηγητής κος Κωνσταντίνος Γάτσιος, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου ΟΠΑ, καθηγητής κος Γεώργιος Αυλωνίτης, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού ΟΠΑ, καθηγητής κος Εμμανουήλ Γιακουμάκης και ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης ΟΠΑ, καθηγητής κος Γεώργιος Γιαγλής. Στις ομιλίες τους τα μέλη διοίκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρθηκαν στην ιστορία, τα σημερινά επιτεύγματα, τους νέους στρατηγικούς στόχους και τις ιδρυματικές αξίες του πανεπιστημίου με κατευθυντήριους άξονες την Αριστεία, την Καινοτομία, την Εξωστρέφεια και την Κοινωνική Προσφορά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν επίσης ενημερωτικά video με πρωταγωνιστές φοιτητές του πανεπιστημίου και κεντρικό θέμα τις σπουδές και το έργο που προσφέρει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε η νέα ενιαία οπτική ταυτότητα του ιδρύματος με σύμβολο τον Ερμή του Πραξιτέλη ως μία εικόνα, ένα σύμβολο που αποτελεί τομή μα ταυτόχρονα και γέφυρα με το χθες και η οποία θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή, για όλες τις σχολές και τα τμήματα σπουδών (προπτυχιακά και μεταπτυχιακά) του πανεπιστημίου. Η νέα οπτική ταυτότητα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αποτελεί ένα πρώτο συμβολικό βήμα, το εναρκτήριο έναυσμα ενός νέου ιστορικού κύκλου για το ίδρυμα και η διαδικασία ανάπτυξης της απετέλεσε αντικείμενο εκτεταμένης έρευνας και πολύμηνης συνεργασίας μεταξύ των πρυτανικών αρχών του ιδρύματος και εξωτερικών συνεργατών (Bonjour Design), ενώ σημαντική ήταν η συμβολή του Εργαστηρίου Επιχειρησιακής Επικοινωνίας του τμήματος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας (BCLab) με διευθυντή τον αν. καθηγ. κο Βλάση Σταθακόπουλο στην υλοποίηση του εγχειρήματος σε συνεργασία με το γραφείο δημοσίων σχέσεων του ΟΠΑ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με cocktail και μεταδόθηκε ζωντανά (live streaming) μέσω του δικτύου grnet.

Δείτε εδώ την ομιλία του καθηγητή Μάρκετινγκ και αναπληρωτή προέδρου του Συμβουλίου ΟΠΑ, κου Γεωργίου Αυλωνίτη για τη στρατηγική ανάπτυξης του πανεπιστημίου.

Δείτε εδώ το αναλυτικό δελτίου τύπου της εκδήλωσης.
Δείτε εδώ τους υποστηρικτές της εκδήλωσης.

Φωτογραφίες:

(1) από αριστερά οι καθηγητές κκ. Γεώργιος Ιωάννου (διευθυντής του ΠΜΣ MBA International), Κων/νος Γάτσιος (πρύτανης ΟΠΑ), Γεώργιος Αυλωνίτης (αν. πρόεδρος του Συμβουλίου ΟΠΑ και διευθυντής του εργαστηρίου μάρκετινγκ ALARM) και Γεώργιος Δουκίδης (μέλος του Συμβουλίου ΟΠΑ και διευθυντής του εργαστηρίου ηλεκτρ. επιχειρείν ELTRUN).

(2) από αριστερά οι αντιπρυτάνεις ΟΠΑ καθηγητές κκ. Γεώργιος Γιαγλής και Εμμανουήλ Γιακουμάκης, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Ανδρέας Λοβέρδος και ο πρύτανης ΟΠΑ καθηγ. κος Κων/νος Γάτσιος.

(3) ο αν. πρόεδρος του Συμβουλίου ΟΠΑ, καθηγ. Γεώργιος Αυλωνίτης κατά την ομιλία του.

(4) ο πρύτανης ΟΠΑ καθηγ. κος Κων/νος Γάτσιος κατά την ομιλία του.

(5) αριστερά ο αν. καθηγ. και διευθυντής του εργαστηρίου επιχειρησιακής επικοινωνίας (BCLab) κος Βλάσης Σταθακόπουλος και ο αν. πρόεδρος του Συμβουλίου ΟΠΑ καθηγ. κος Γεώργιος Αυλωνίτης με φόντο το νέο λογότυπο του πανεπιστημίου.

(6) η ομάδα εθελοντών φοιτητών/τριών με τους κκ. (από αριστερά) αν. καθηγ. Βλάση Σταθακόπουλο, πρύτανη ΟΠΑ καθηγ. Κων/νο Γάτσιο και μέλος ΕΕΔΙΠ ΟΠΑ Δημήτρη Λυμπερόπουλο.

(7) Η νέα πρόσοψη του κεντρικού κτηρίου του πανεπιστημίου.