Τιμητική Εκδήλωση στη Μνήμη του Καθηγητή Εμμανουήλ Δρανδάκη

 Τιμητική Εκδήλωση στη μνήμη του Καθηγητή Εμμανουήλ Δρανδάκη

από το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του ΟΠΑ

Το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποίησε Τιμητική Εκδήλωση στη μνήμη του Καθηγητή Εμμανουήλ Δρανδάκη.  Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαΐου 2018, στην Αίθουσα Τελετών του Ιδρύματος και την τίμησαν με την παρουσία τους διακεκριμένοι Ακαδημαϊκοί, Καθηγητές και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παλιοί συμφοιτητές του τιμωμένου καθώς και μέλη της οικογενείας του.

Ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Εμμανουήλ Γιακουμάκης, μίλησε για το πλούσιο έργο του τιμώμενου και για τη συμβολή του στη διαμόρφωση της Οικονομικής Επιστήμης. Ακολούθησαν ομιλίες για την ακαδημαϊκή συμβολή του Εμμανουήλ Δρανδάκη τόσο στο Πανεπιστήμιο, όσο και στη διαμόρφωση των μεταπτυχιακών του προγραμμάτων από τους Ομότιμους Καθηγητές Παναγιώτη Κορλίρα και Θεόδωρο Λιανό αλλά και από τον Καθηγητή του Τμήματος  Θεόδωρο Παλυβό.

Η Εκδήλωση συνεχίστηκε με πάνελ που συμμετείχαν η Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης Καθηγήτρια Ελένη Λουρή-Δενδρινού, ο Καθηγητής Τρύφωνας Κολλίντζας, η Καθηγήτρια Αικατερίνη Κυριαζίδου και ο Ομότιμος Καθηγητής Γεώργιος Μπήτρος. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από την Πρόεδρο του Τμήματος, στην ανάγνωση της επιστολής που εστάλη από τον διακεκριμένο Καθηγητή  του  Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Jerry Ρ. Green, o οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «οφείλει στον Εμμανουήλ Δρανδάκη ολόκληρη την επαγγελματική του καριέρα».  Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ο Καθηγητής Δρανδάκης αντιπροσώπευε όλα όσα πρέπει να είναι ένας μελετητής και Καθηγητής».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αφηγήσεις αναμνήσεων των παλαιών φοιτητών του σπουδαίου Καθηγητή και σύντομο χαιρετισμό από τον υιό του τιμωμένου, κ. Μιλτιάδη Δρανδάκη.

Date: 
18/05/2018 - 17:30