Εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 
Παρασκευή, Μάιος 9, 2014 - 20:30

Το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, επί τη ευκαιρία της εορτής της Ημέρας της Ευρώπης, οργάνωσε εκδήλωση με θέμα "Ευρωπαϊκή Πολιτική Συζήτηση ενόψει των Ευρωεκλογών 2014". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο Δεριγνύ του Πανεπιστημίου, την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014 και διήρκεσε τρεις ώρες (18.00 - 21.00). 

Προσκεκλημένοι ήταν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές κ.κ. Π. Αρβανίτης (Ανεξάρτητοι Έλληνες), Γ. Κατρούγκαλος (ΣΥΡΙΖΑ), Β. Κορκίδης (Νέα Δημοκρατία), Ε. Νικολάου-Αλαβάνος (ΚΚΕ) , Β. Σουλαδάκη (Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη) και Π. Τσάρτας (Δημοκρατική Αριστερά).

Η συζήτηση διεξήχθη μεταξύ των υποψήφιων ευρωβουλευτών και των φοιτητών, οι οποίοι υπέβαλαν ερωτήσεις σε καθορισμένες θεματικές ενότητες ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να τιμηθεί η «Ημέρα της Ευρώπης» από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, το οποίο έχει κατ’ επανάληψη ενισχυθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση (κέντρο αριστείας και έδρες Jean Monnet, έρευνα, κ.λ.π).

Η εκδήλωση συντονίστηκε  από τους  Α. Πλιάκο, Γ. Καρύδη και  Σ. Μπλαβούκο, Καθηγητές του Τμήματος.