TEDxAUEB Tech

TEDxAUEB Tech

Το TEDxAUEB TECH είναι ένας επιχειρηματικός διαγωνισμός που διοργανώνεται στα πλαίσια του TEDxAUEB 2016. Απευθύνεται σε νέους που θέλουν να αναπτύξουν καινοτόμες τεχνολογικές ιδέες με απώτερο στόχο την εμπορική αξιοποίησή τους. Οι δηλώσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι ανοικτές έως τις 31 Ιανουαρίου 2016.

Ο διαγωνισμός επικεντρώνεται στην ψηφιακή καινοτομία χωρίς κανέναν βασικό περιορισμό αναφορικά με την ηλικία ή την εκπαίδευση των συμμετεχόντων.

Οι τρεις διαγωνιστικές φάσεις είναι οι ακόλουθες:

Φάση 1η: Οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση από τις 15 έως τις 31 Ιανουαρίου. Η αξιολόγησή τους γίνεται βάσει της σύντομης περιγραφής της επιχειρηματικής ιδέας που έχουν ήδη παραδώσει.
Φάση 2η: Οι ομάδες, οι οποίες προκρίθηκαν, καλούνται να καταρτίσουν ένα πλήρες business plan των ιδεών τους έως τις 14 Φεβρουαρίου. Οι ομάδες αξιολογούνται εκ νέου και μόνο 5 περνούν στην επόμενη φάση.
Φάση 3η: Οι 5 επικρατέστερες ομάδες θα έχουν έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στoν τόπο διεξαγωγής της κύριας εκδήλωσης και θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σε 2 λεπτά τις ιδέες τους στους παρευρισκόμενους. Η ανάδειξη των νικητών θα βασιστεί κατά 80% στη γνώμη της κριτικής επιτροπής και κατά 20% στη γνώμη του κοινού.

Το έπαθλο που θα δοθεί θα είναι σε συνεργασία με την εταιρία που θα υποστηρίξει τον διαγωνισμό.

Η ομάδα του TEDxAUEB δημιούργησε αυτόν το διαγωνισμό γιατί πρεσβεύει εδώ και χρόνια την καινοτομία και πιστεύει στη δύναμη της δημιουργίας, της ανάπτυξης και της διάδοσης ιδεών. Σας προ(σ)καλούμε όλους να συμμετάσχετε και να γίνετε η αλλαγή που ελπίζουμε όλοι να δούμε στον κόσμο.

Site Διαγωνισμού: TEDxAUEB Tech

Pre-event Fragments: Το ΤΕDxAUEB παρουσίασε στις 16/12/2015 το pre-event του με θέμα “Fragments/ Θραύσματα”. Σκοπός μας ήταν να δούμε όλοι μαζί πώς κατέρρευσε η ιδεατή πραγματικότητά μας αφήνοντας πίσω οικονομικά, κοινωνικά και ψυχολογικά θραύσματα αλλά και πώς από αυτά μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ελπιδοφόρο αύριο.