Διεθνής διάκριση ερευνητικού άρθρου

Διεθνές Ερευνητικό Βραβείο στον Διδάκτορα Σταύρο Βουρλούμη και στον Επίκουρο Καθηγητή Ιωάννη Θάνο

Άρθρο των Σταύρου Βουρλούμη, Διδάκτορα του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Ιωάννη Θάνου, Επίκουρου Καθηγητή Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων βραβεύθηκε ως το καλύτερο άρθρο στο ερευνητικό αντικείμενο Strategy Process, κατά το ετήσιο συνέδριο του Strategic Management Society, του μεγαλύτερου και πιο αναγνωρίσιμου επιστημονικού συνεδρίου στο αντικείμενο της Στρατηγικής Διοίκησης παγκοσμίως, το οποίο διεξήχθη μεταξύ 18 και 21 Σεπτεμβρίου 2021.

Το άρθρο επιλέχθηκε ύστερα από διαδικασία κρίσης με το σύστημα των ανώνυμων κριτών, μεταξύ 1.200 και πλέον άρθρων που υποβλήθηκαν στο συνέδριο. Επιπλέον, ήταν υποψήφιο για καλύτερο άρθρο του ετήσιου συνεδρίου του Strategic Management Society συνολικά.

Ο τίτλος του άρθρου είναι "Beyond the Possible: How Foresight and Imagination Shape Corporate Climate Change Mitigation Strategies", και εξετάζει πώς οι διαδικασίες λήψης στρατηγικών αποφάσεων, και επιμέρους διαστάσεις τους, συνδέονται με τις στρατηγικές που υιοθετούν οι επιχειρήσεις για να μετριάσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.