9ος Διαγωνισμός Καινοτομίας “Blue Growth Piraeus”

Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε στον 9ο Διαγωνισμό Καινοτομίας “Blue Growth Piraeus” για τη Γαλάζια Οικονομία που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου  Πειραιώς. O συντονισμός της διοργάνωσης επιτυγχάνεται από το μηχανισμό Blue Innovators of Piraeus και τη συμβουλευτική εταιρεία Break – Even Consulting.

H «Γαλάζια Οικονομία» περιλαμβάνει όλες τις βιομηχανίες και τους κλάδους που σχετίζονται με τους ωκεανούς, τις θάλασσες και τις ακτές, είτε έχουν άμεση βάση στο θαλάσσιο περιβάλλον (π.χ. ναυτιλία, θαλάσσια τρόφιμα, παραγωγή ενέργειας) είτε στην ξηρά (π.χ. λιμάνια, ναυπηγεία, παράκτιες υποδομές).

Η παρούσα πρόσκληση στοχεύει στην ενθάρρυνση νέων ατόμων να ασχοληθούν με τη γαλάζια επιχειρηματικότητα μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών που θα προσφέρουν λύσεις στην αντιμετώπιση βασικών προκλήσεων. Η προσφορά και η ανάδειξη αυτών των λύσεων θα συνεισφέρει στη δημιουργία κοινωνικών και οικονομικών οφελών τόσο για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Ο 9ος διαγωνισμός Blue Growth είναι μέρος του πακέτου ενεργειών ανάπτυξης της γαλάζιας επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιώς. Στόχος του διαγωνισμού είναι η πρόσκληση ομάδων φοιτητών/τριών, αποφοίτων, νέων ερευνητών/τριών και επιστημόνων να συναγωνιστούν για να δώσουν βιώσιμες λύσεις σε όλους τους εδραιωμένους και αναδυόμενους τομείς της Γαλάζιας Οικονομίας.

Στην επιτροπή μεντόρων συμμετέχει από την ομάδα του AE4RIA η κυρία Λυδία Παπαδάκη – PhDc, Athens University of Economics & Business & Athena RC