Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Αειφορική Μετάβαση: Επιστήμη, Τεχνολογία, Οικονομία και Πολιτική»

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Αειφορική Μετάβαση: Επιστήμη, Τεχνολογία, Οικονομία και Πολιτική»  από το ΚΕΔΙΒΙΜ/ΟΠΑ ξεκινάει σύντομα!

Το σεμινάριο διοργανώνεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα και φέρει την αιγίδα, την υποστήριξη και την αναγνωρισιμότητα του Διεθνούς Δικτύου Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Πιστοποίησης από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Δίκτυο Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UN SDSN). 

Στόχος του προγράμματος για τους συμμετέχοντες είναι η κατανόηση της ατζέντας 2030 του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης), της Συμφωνίας των Παρισίων για την Κλιματική Αλλαγή και της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, η εξοικείωση με τα νέα σύγχρονα μοντέλα και εργαλεία βιώσιμης διαχείρισης και λήψης αποφάσεων, καθώς και τεχνογνωσία για την ανάπτυξη και υλοποίηση στρατηγικών σχεδίων και δράσεων βιώσιμης ανάπτυξης, όπως αυτή ορίζεται στις προαναφερθείσες διεθνείς συμφωνίες.

Θεματικές ενότητες

  1. Το πολιτικό πλαίσιο για την μετάβαση στην Αειφορία: 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης της Ατζέντας του ΟΗΕ 2030, Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή, Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία (The Sustainability Policy Framework: 17 SDGs of UN Agenda 2030, Paris Agreement for Climate Change, European Green Deal)
    (Διάρκεια: 6 ώρες)
  2. Βιώσιμη Χρηματοδότηση: Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Finance, ESG and SDGs)
    (Διάρκεια: 6 ώρες)
  3. Συστημική προσέγγιση για Απανθρακοποίηση και Κυκλική Οικονομία (Systems Thinking Approaches for Decarbonization and Circular Economy)
    (Διάρκεια: 6 ώρες)
  4. Ψηφιοποίηση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (Digitalization for Sustainable Development)
    (Διάρκεια: 6 ώρες)
  5. Αειφόρος Ναυτιλία και Λιμάνια (Sustainable shipping and ports)
    (Διάρκεια: 6 ώρες)
  6. Βιώσιμη Εκπαίδευση, Έρευνα και Οικοσύστημα Καινοτομίας (Sustainable Education, Research and the Innovation Ecosystem)
    (Διάρκεια: 6 ώρες)

Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και σε νέους επιστήμονες και ερευνητές και οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά. Τα μαθήματα ξεκινούν την 1η Μαρτίου.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται κάτω από την ηγεσία της Καθηγήτριας Κουντούρη Φοίβης, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μάθε τώρα περισσότερα για το πρόγραμμα και κάνετε την αίτησή σας μέχρι 25 Φεβρουαρίου εδώ