Μέλη ΔΕΠ

Καθηγητές

Ιωάννου Γιώργος

Καθηγητής

ioannou@aueb.gr

Ο Γιώργος Ιωάννου είναι Καθηγητής Διοίκησης Παραγωγής και Επιχειρησιακών Διαδικασιών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διατελέσει Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών MBA International και Επικεφαλής του Κέντρου Επιχειρησιακών Διαδικασιών και Συστημάτων ERP στο Εργαστήριο Διοικητικής Επιστήμης. Πριν την εκλογή του στο ΟΠΑ, είχε διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Συστημάτων του Virginia Tech, όπου διεύθυνε το Manufacturing Systems Integration Laboratory. Έχει λάβει Δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και M.Sc./DIC σε Βιομηχανική Ρομποτική/Αυτοματισμούς Παραγωγής από το Imperial College, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο. Ήταν Μεταπτυχιακός Υπότροφος στο Institute for Systems Research του Πανεπιστημίου του Maryland στο College Park, ΗΠΑ, από όπου και έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού. Οι επιστημονικές του αναζητήσεις επικεντρώνονται στην ανάλυση, σχεδιασμό και βελτιστοποίηση συστημάτων παραγωγής, επιχειρησιακών διαδικασιών και εφοδιαστικών αλυσίδων, συνδυάζοντας προηγμένες διαδικτυακές-υπολογιστικές τεχνολογίες με μοντέλα και μεθόδους επιχειρησιακής έρευνας. Η έρευνά του έχει χρηματοδοτηθεί από πολλαπλούς οργανισμούς και εταιρίες, από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες (Toshiba, Motorola, Siemens, Cyclon, Avin, SAS Institute, NSF, European Commission, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, Υπουργεία Ανάπτυξης, Μεταφορών, Παιδείας, Εργασίας, κ.λπ.), ενώ οι δημοσιεύσεις του έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικά διεθνή επιστημονικά περιοδικά σε θέματα που εκτείνονται από τον χωροταξικό σχεδιασμό εργοστασίων μέχρι τα πληροφοριακά συστήματα διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων. Έχει αναλάβει συμβουλευτική δράση για πολλές ιδιωτικές εταιρίες και δημόσιους φορείς, και ήταν υπεύθυνος executive εκπαιδευτικών σεμιναρίων στους χώρους που πραγματεύεται επιστημονικά. Έχει τιμηθεί με πολλαπλά βραβεία υψηλής διδακτικής επίδοσης / αριστεία διδασκαλίας για τα μαθήματα που διδάσκει σε MBA προγράμματα, και από την Microsoft (Excellence in Education Award). Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (TEE), όπου έχει ηγηθεί και της Επιτροπής Έρευνας και Ανάπτυξης, και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού Production Planning & Control. Τέλος, έχει υπηρετήσει ως Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕ, Πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και μέλος του Microsoft Educational Advisory Board.


Κρητικός Μανόλης

Καθηγητής

kmn@aueb.gr

+30 2108203 449

Ο Δρ. Μανόλης Ν. Κρητικός είναι Καθηγητής Επιχειρησιακής Έρευνας και Πληροφοριακών Συστημάτων στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Έχει διδάξει Μαθηματικά, Πληροφορική και Επιχειρησιακή Έρευνα σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιου Αθηνών, στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στο Erasmus Πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει σπουδάσει στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου έλαβε το πτυχίο του Μαθηματικού με βαθμό Λίαν Καλώς και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Πληροφορική και Επιχειρησιακή Έρευνα με βαθμό Λίαν Καλώς από την Σχολή Θετικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι Διδάκτορας στη Διοικητική Επιστήμη και στα Πληροφοριακά Συστήματα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με βαθμό Άριστα και με τίτλο διατριβής : Μαθηματικά πρότυπα και αλγοριθμικές επιλύσεις προβλημάτων μεταφορών με χρήση της τεχνολογίας των Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων.

H διδακτορική του Έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το πρόγραμμα EDAMBA (European Doctoral Program Association in Management and Business Administration), με Πανεπιστήμιο υποδοχής το τμήμα Technology and Operations Management, Rotterdam School of Management, Erasmus University, Holland. Υπήρξε Ειδικός Μεταπτυχιακός Υπότροφος (ΕΜΥ) για μια πενταετία στην ερευνητική περιοχή των Συστημάτων Υποστήριξης Αποφάσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1991-1996), ήταν κάτοχος υποτροφίας από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για την επίδοση του στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Αριστείου προόδου κατά την αποφοίτηση του από το Λύκειο Νάξου.

Κατά την διάρκεια της Στρατιωτικής του Θητείας κατετάγει στα Τεθωρακισμένα με την ειδικότητα Ειδικός Επιστήμονας – Προγραμματιστής Η/Υ και το μεγαλύτερο μέρος της θητείας του πραγματοποιήθηκε στην Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού (ΔΑΣΠ) του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).

Έχει λάβει τιμητική διάκριση Εξαιρετικής Συμβολής ως κριτής το 2017 και για τη συμβολή του στην ποιότητα του περιοδικού Expert Systems With Applications (impact factor 3.768) από τον επιστημονικό εκδοτικό οίκο ELSEVIER (Certificate of Outstanding Contribution in Reviewing) καθώς επίσης και πιστοποιητικά αναγνώρισης του έργου του σαν κριτής από τους Εκδότες (Editors) των επιστημονικών περιοδικών: European Journal of Operational Research, International Journal of Production Economics, Computers and Operations Research, Engineering Applications of Artificial Intelligence και Transportation Research Part E.

Έχει επιλεγεί από τον εκδοτικό οίκο TARU σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Taylor & Francis στην θέση Associate Editor (2019-2023) στο νέο περιοδικό με τίτλο TARU Journal of Organizational Behavior & Analytics (TJOBA).

Υπήρξε Σύμβουλος Πληροφοριακών Συστημάτων στο Υπουργείο Ανάπτυξης, και Αξιολογήτης στην Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ (με συμμετοχή στην αξιολόγηση περισσοτέρων από 60 έργων πληροφορικής του Ευρύτερου Δημόσιου τομέα όπως το Πληροφοριακό Σύστημα Υπηρεσιών Αεροναυτικών Πληροφοριών (AIS) της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το Πληροφορικό Σύστημα για τις ανάγκες 14 Νοσοκομείων της Αττικής και το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα για τις ανάγκες του Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το TaxisNet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών).

Υπήρξε η πρώτη επιλογή (διαδικασία του ΑΣΕΠ) σε θέση Επιχειρησιακού Ερευνητή στα Ελληνικά Δημόσια Νοσοκομεία, υπήρξε Διευθυντής και Αναπληρωτής Διευθυντής στην Επαγγελματική Σχολή Αθηνών.

Σήμερα είναι Γενικός Γραμματέας της Μαθηματικής Εταιρείας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (MASSEE), Πρόεδρος του Επιστημονικού Εποπτικού Συμβουλίου του Πειραματικού Λυκείου Αγίων Αναργύρων, Πρόεδρος της Συντακτικής Επιτροπής του Επιστημονικού Περιοδικού Αστρολάβος και είναι πρώην Γενικός Γραμματέας και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Έχει συγγράψει βιβλίο Πληροφορικής στην Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και οι εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε σημαντικά ακαδημαϊκά επιστημονικά περιοδικά όπως : OMEGA-the International Journal of Management Science, Expert Systems with Applications – an international journal, the International Journal of Production Economics, the Journal of the Operational Research Society, the International Transactions in Operational Research, the Applied economics, the Operational Research: An International Journal, Journal of Statistics & Management Systems, Higher Education Studies, International Journal of Operations and Quantitative Management, Journal of Mathematics and System Science, Journal of Information Systems & Operations Management.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στους τομείς: Συνδυαστική Βελτιστοποίηση σε προβλήματα Μεταφορών, Logistics και Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας , Σχεδιασμός και Ανάλυση Αλγορίθμων, Ευρετικές Μέθοδοι, Μεταευρετικές Μέθοδοι , Καινοτόμες μέθοδοι επίλυσης του προβλήματος Δρομολόγησης Οχημάτων, Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων, Περιβάλλουσα Ανάλυση Δεδομένων (DEA), Γεωγραφικά Πληροφοριακά Συστήματα (GIS) και τα Μαθηματικά με στόχο τη δημοσίευση ερευνητικών εργασιών σε επιστημονικά περιοδικά υψηλού κύρους.


Ρεφενές Απόστολος

Καθηγητής

arefenes@aueb.gr

+30 2108203660

Ο Απόστολος Ρεφενές είναι Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και, μέχρι πρόσφατα, Πρόεδρος της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης Και Ελέγχων (ΕΛΤΕ). Κατείχε προηγούμενες ακαδημαϊκές θέσεις στο London Business School (Αναπληρωτής Καθηγητής), στο University College London (Senior Research Fellow) και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Επισκέπτης Καθηγητής). Σε προηγούμενες κυβερνητικές θέσεις περιλαμβάνονται το Βρετανικό Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας (Επιστημονικός σύμβουλος) και μέλος της υποεπιτροπής "Technology Foresight on Financial Services" του Βρετανικού Υπουργικού Συμβουλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Συμβουλευτική Επιτροπή IST) και η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού (Επίτροπος). Προηγούμενες θέσεις στελέχους περιλαμβάνουν την OPAP international (CEO), την OPAP S.A. (Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου), το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης ΟΠΑ (Αναπληρωτής Πρόεδρος) και την Hughes Financial Analytics (CEO).

Ο καθ. Απόστολος Ρεφενές έχει πάνω από 20 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στις Επενδύσεις, στην Τραπεζική και την Χρηματοοικονομική. Έχει συμβουλεύσει πελάτες για συναλλαγές (διάρθρωση, διευθέτηση μεγάλων θεμάτων) άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ανάμεσα τους πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως Morgan-Stanley, CitiBank, Salomon Brothers, Barclays Capital, Dresdner, BNP, Societe General, Bank of Greece, OTEestate, Hellenic Republic Treasury, Athens Derivatives Exchange και άλλους οργανισμούς συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ανεξάρτητος εκτιμητής για πολλά ζητήματα χρέους και την τιτλοποίηση σύνθετων απαιτήσεων, ο καθηγητής Ρεφενές είναι ένα σεβαστό πρόσωπο στον χώρο της διεθνούς χρηματοοικονομικής.

Ως στέλεχος, κατά τη θητεία του ως επικεφαλής της ΕΛΤΕ, πιστώνεται ότι ενέγραψε τα Διεθνή Πρότυπα Ελέγχου στο ελληνικό καταστατικό και διαπραγματεύτηκε και ολοκλήρωσε την απορρύθμιση του ελεγκτικού επαγγέλματος στην Ελλάδα με υποδειγματική αποτελεσματικότητα. Δημιούργησε την οργάνωση από την αρχή και η Ελλάδα ήταν μεταξύ των πρώτων πέντε κρατών της ΕΕ που πραγματοποίησαν ελέγχους (audits) για πρώτη φορά. Εισήγαγε σημαντικές μεταρρυθμίσεις στη λογιστική του δημόσιου τομέα και προετοίμασε το έδαφος για την υιοθέτηση των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων του Δημόσιου Τομέα. Ανέλαβε ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια της φορολογικής μεταρρύθμισης και πιστώνεται ότι έφερε εις πέρας τον εκσυγχρονισμό του Ελληνικού Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.


Soderquist Klas Eric

Καθηγητής

soderq@aueb.gr

Ο Klas Eric Soderquist είναι Καθηγητής Διοίκησης Καινοτομίας και Γνώσης στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ). Είναι Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοικητική των Επιχειρήσεων με Διεθνή Προσανατολισμό - MBA International. Υπήρξε προηγουμένως μέλος ΔΕΠ στο Grenoble Ecole de Management στη Γαλλία και έχει διδάξει για ένα ακαδημαϊκό έτος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Κατέχει Διδακτορικό Δίπλωμα στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Brunel (Αγγλία) και BSc-MSc Μηχανολόγου Μηχανικού από το Πολυτεχνείο της Στοκχόλμης (KTH, Σουηδία).

Το ερευνητικό και διδακτικό του έργο σχετίζεται με τη Διαχείριση της Καινοτομίας και των Διαδικασιών Έρευνας και Ανάπτυξης, τη Διαχείριση Γνώσης, την Οργανωσιακή Αλλαγή και την Επιχειρηματικότητα. Η έρευνά του έχει δημοσιευτεί σε περιοδικά όπως τα Journal of Product Innovation Management, Long Range Planning, R&D Management, Journal of Small Business Management, Business Horizons και OMEGA, μεταξύ άλλων. Είναι μέλος του Εργαστηρίου Διοικητικής Επιστήμης του ΟΠΑ (MSL), στο οποίο είναι και Επικεφαλής της Μονάδας Διαχείρισης Καινοτομίας και Γνώσης.


Ταραντίλης Χρήστος

Καθηγητής

tarantil@aueb.gr

+30 2108203675

Ο Χρήστος Ταραντίλης είναι Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) και μέλος των επιτροπών διοίκησης τεσσάρων μεταπτυχιακών προγραμμάτων στη Σχολή Διοίκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπλέον, ο Καθ. Ταραντίλης είναι μέλος του εκδοτικού συμβουλίου (Associate Editor) του αμερικάνικου περιοδικού "Networks" (εκδοτικός οίκος Wiley), πρόεδρος και μέλος των επιτροπών πλήθους διεθνών επιστημονικών συνεδρίων στο χώρο της διοικητικής επιστήμης.

Έχει εξήντα έξι (66) επιστημονικά άρθρα σε διεθνή περιοδικά αξιολογημένα με τον δείκτη Impact Factor, δεκαοκτώ (18) άρθρα κατηγοριοποιημένα στην κατηγορία 4 και είκοσι οκτώ άρθρα (28) στην κατηγορία 3 της λίστας διεθνών περιοδικών στη διοίκηση επιχειρήσεων όπως αυτή ανακοινώνεται από το Chartered Association of Business Schools (ABS) της Μεγάλης Βρετανίας. Επιπλέον, το επιστημονικό έργο του Καθ. Ταραντίλη έχει λάβει περισσότερες από 5.430 αναφορές σύμφωνα με το Google Scholar ενώ έχει αναπτύξει ερευνητικές συνεργασίες με συναδέλφους Καθηγητές πανεπιστημίων της Β.Αμερικής και Δ.Ευρώπης όπως τα Princeton University, Carnegie Mellon University, Imperial College London, Cass Business School, HEC Montréal, University of Bath, Polytechnique Montréal.

Η επίδοση του Καθ. Ταραντίλη στη διδασκαλία έχει αναγνωρισθεί από τους προπτυχιακούς και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του και αυτό αντανακλάται στον αριθμό βραβεύσεων που έχει λάβει για πάνω από δέκα (10) συνεχόμενα χρόνια.

Ο Καθ. Ταραντίλης έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό συμβουλευτικών και ερευνητικών έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ έχει επίσης διατελέσει σύμβουλος της ανώτατης διοίκησης οργανισμών και επιχειρήσεων.

Αναπληρωτές Καθηγητές

Ανδρουτσόπουλος Κωνσταντίνος Ν.

Αναπληρωτής Καθηγητής

kandro@aueb.gr

+30 210 8203930

Ο Κωνσταντίνος Ανδρουτσόπουλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Προϊστάμενος της Μονάδας Συστημάτων Μεταφορών και Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Εργαστηρίου Διοικητικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος πτυχίου Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, M.Sc. Στατιστικής και Επιχειρησιακής Έρευνας από το Πανεπιστήμιο του Essex, Colchester, UK, και Ph.D. στη Διοίκηση Επιστήμης από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: μέθοδοι Διοικητικής Επιστήμης και Επιχειρησιακής Έρευνας για το Σχεδιασμό Συστημάτων Logistics, Εφοδιαστική Διαχείριση Συστημάτων Αντιμετώπισης Περιστατικών Έκτακτης Ανάγκης, Μεταφορά Επικίνδυνων Υλικών, Διοίκηση Αεροπορικών Μεταφορών, Ευέλικτα Συστήματα Μεταφορών. Υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος για διάφορα έργα Ε&Α στους τομείς των Μεταφορών και των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών που χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ελληνική Κυβέρνηση Η δουλειά του έχει δημοσιευθεί σε υψηλής στάθμης ακαδημαϊκά περιοδικά στην περιοχή των Μεταφορών και της Διοικητικής Επιστήμης και Επιχειρησιακής Έρευνας, όπως τα ακόλουθα: European Journal of Operational Research, Journal of Scheduling, Operations Research Letters, Transportation Research part C, Transportation Research Part E, IEEE Transactions on Intelligent Transportation Systems, Transportation, and Transportation Research Record. Βασικά ευρήματα από την ερευνητική του εργασία έχουν επίσης παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια, συμπεριλαμβανομένων των: Annual Meeting of Transportation Research Board, IEEE Conference on Intelligent Transportation Systems, EURO και του International Conference on the Application of Advanced Technologies in Transportation.


Ζαχαριάδης Εμμανουήλ 

Αναπληρωτής Καθηγητής  

ezach@aueb.gr

Ο Εμμανουήλ Ζαχαριάδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου (ΕΜΠ) Πολυτεχνείου και έχει λάβει τον μεταπτυχιακό τίτλο MSc in Computing Science από το Imperial College London. Οι διδακτορικές του σπουδές είχαν σαν αντικείμενο την αντιμετώπιση προβλημάτων επιχειρησιακής έρευνας με χρήση υπολογιστικών μεθοδολογιών βελτιστοποίησης και πραγματοποιήθηκαν στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

Η ερευνητική του δραστηριότητα επικεντρώνεται στις παρακάτω περιοχές: (α) Ανάπτυξη προτύπων μαθηματικού προγραμματισμού και υπολογιστικών μεθόδων βελτιστοποίησης για την επίλυση προβλημάτων επιχειρησιακής έρευνας, (β) Βελτιστοποίηση δικτύων διανομής, μεταφορών και υπηρεσιών εφοδιαστικής, (γ) Διοίκηση παραγωγής, υπηρεσιών και επιχειρησιακών λειτουργιών και (δ) Μελέτη και ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εφοδιαστικής αλυσίδας στο περιβάλλον. Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει 20 δημοσιευμένα άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά (με Impact Factor - Web of Science) στις περιοχές της Διοικητικής Επιστήμης, της Επιχειρησιακής Έρευνας και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Έχει συμμετάσχει με επιτυχία σε διάφορα ευρωπαϊκά, αλλά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα στα προαναφερθέντα ερευνητικά αντικείμενα. Η διδακτική του εμπειρία εκτείνεται σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, στους τομείς των ποσοτικών μεθόδων, της επιχειρησιακής έρευνας και της βελτιστοποίησης συστημάτων εφοδιαστικής.

Επίκουροι Καθηγητές

Ζήσης Δημήτρης

Επίκουρος Καθηγητής

dzisis@aueb.gr

Ο Δημήτρης Ζήσης είναι Επίκουρος Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Πριν την εκλογή του στο ΟΠΑ, είχε διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής Επιχειρησιακών Διαδικασιών στο Norwich Business School - University of East Anglia, Επισκέπτης Καθηγητής στο Warwick Business School - University of Warwick στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει διδάξει στο Alba Graduate Business School - The American College of Greece και στα Διαδικτυακά Προγράμματα του University of Liverpool. Ως Μεταδιδακτορικός Ερευνητής είχε εργαστεί στο Cranfield School of Management - Cranfield University και στο Bath School of Management - University of Bath. Είναι πτυχιούχος Μαθηματικός του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και έχει λάβει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Σπουδών στη Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα με υποτροφία για την επίτευξη εξαιρετικής ακαδημαϊκής επίδοσης από το τμήμα Μαθηματικών του ΕΚΠΑ. Έχει εκπονήσει διδακτορική διατριβή στο ΟΠΑ με αντικείμενο την σχεδίαση μηχανισμών σε εφοδιαστικές αλυσίδές. Οι επιστημονικές του αναζητήσεις επικεντρώνονται στην ανάλυση, τον σχεδιασμό και την βελτιστοποίηση επιχειρησιακών διαδικασιών, συνδυάζοντας αναλυτικές και υπολογιστικές μεθόδους λύσης που άπτονται της Θεωρίας Παίγνιων και της Επιχειρησιακής Έρευνας. Το ερευνητικό του έργο έχει δημοσιευθεί σε διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά όπως, μεταξύ άλλων, τα Production and Operations Management, Omega, International Journal of Production Research, Transportation Research Part D: Transport and Environment, European Management Journal. Τέλος έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά έργα που έλαβαν χρηματοδότηση από σημαντικούς οργανισμούς και εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ευρώπη και την Κίνα.