EU Negotiation Simulation+ | 3η Συνεχόμενη Χρονιά
Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο μέρος του event EU Negotiation Simulation+, που συνδιοργανώνεται από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Διεθνείς Διαπραγματεύσεις του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τη Mercury Negotiation Academy (MNA) και το Ελληνικό ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ),
Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του μαθήματος Ανάλυση Διαπραγματεύσεων και Διαπραγματευτικό Περιβάλλον, που διδάσκεται από τον Καθηγητή Σπύρο Μπλαβούκο, Πρόεδρο του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Ο.Π.Α.
Το event πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Enhancing Public Awareness and Civic Engagement in the EU – EPACE-EU», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΕΛΙΑΜΕΠ.
Στους φιλόξενους χώρους της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ – ΕΟΔΙΔ, οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε μία διαγωνιστική προσομοίωση διαπραγματεύσεων, αποτελούμενη από δύο γύρους – μία τριμερή και μία πενταμερή διαπραγμάτευση – βασισμένες σε πραγματικά ζητήματα πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μέσα σε αυτό το δυναμικό διαπραγματευτικό περιβάλλον, 60 συμμετέχοντες από το Π.Μ.Σ. Διεθνείς Διαπραγματεύσεις και από τη Mercury Negotiation Academy Society θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την πολυπλοκότητα των διεθνών διαπραγματεύσεων που εμπλέκουν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και να αναπτύξουν στην πράξη τις διαπραγματευτικές τους δεξιότητες.
Μείνετε συντονισμένοι για το 2ο μέρος του event, το οποίο θα διεξαχθεί την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, στη μορφή Προσομοίωσης του Συμβουλίου της Ε.Ε. (Υπουργοί Εμπορίου), στις εγκαταστάσεις των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του Ο.Π.Α. (Ευελπίδων 47Α), στο πλαίσιο του μαθήματος «Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις και Οικονομική Διπλωματία», με διδάσκοντα τον κ. Γιώργο Παπαγιάννη.

