Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης

Στο πλαίσιο του Ιδιωτικού Αυτοχρηματοδοτούμενου Προγράμματος «ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΟΠΑ 2016-2020» καλούνται οι ενδιαφερόμενοι/νες φοιτητές/τριες να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για Πρακτική Άσκηση για το Χειμερινό Εξάμηνο Ακ. Έτους 2022 – 2023, υποβάλλοντας ηλεκτρονική αίτηση αποκλειστικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Δ.Α.Σ.Τ.Α. ΟΠΑ www.dasta-is.aueb.gr.

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων:Από Δευτέρα 12/09/2022 έως και Πέμπτη 22/09/2022 στις 14.00

Για το Χειμερινό Εξάμηνο Ακ. Έτους 2022 – 2023,  ΔΕΝ έχουμε χρηματοδότηση ΕΣΠΑ.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές/τριες να λάβουν υπ’ όψιν τα παρακάτω :

  1. Να ενημερωθούν για τις «Προϋποθέσεις και όρους συμμετοχής που ισχύουν ανά Τμήμα» καθώς και από την ενότητα «Συχνές Ερωτήσεις» για γενικές πληροφορίες για το πρόγραμμα.
  2. Να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που περιγράφονται στον Οδηγό του Πληροφοριακού Συστήματος ΔΑΣΤΑ ΟΠΑ για την Πρακτική Άσκηση.
  3. Οι φοιτητές/τριες που δεν έχουν Βιογραφικό Σημείωμα ή θέλουν να βελτιώσουν το ήδη υπάρχων, μπορούν να αξιοποιήσουν τις συμβουλευτικές υπηρεσίες του Γραφείου Διασύνδεσης στέλνοντας email στο career@aueb.gr. Το Βιογραφικό Σημείωμα μπορεί να καταχωρηθεί στο ΠΣ ΔΑΣΤΑ και μετά την αίτηση σας.
  4. Η ημερομηνία έναρξης της πρακτικής άσκησης ορίζεται από αρχές Νοεμβρίου σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα οριστούν από το γραφείο πρακτικής άσκησης.
  5. Όσοι φοιτητές έχουν ήδη έρθει σε επαφή με εταιρεία της επιλογής τους, στην οποία επιθυμούν να υλοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση, θα ενημερώσουν το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης, αφού γίνει αποδεκτή η αίτησή τους. Κατά το Χειμερινό Εξάμηνο Ακ. Έτους 2022 - 2023 δεν υπάρχει χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, συνεπώς η εταιρία χρειάζεται να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου το κόστος πρακτικής άσκησης (Διαδικασία Συμμετοχής φορέων απασχόλησης, περίπτωση Β).
  6. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης θα ανακοινωθούν μετά το πέρας των αιτήσεων, το αργότερο μέχρι 28/09/2022 στην ιστοσελίδα του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης. Έως τότε η αίτηση σας θα βρίσκεται σε κατάσταση Αναμονής (Pending).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Όσοι φοιτητές δεν έχουν εργαστεί στο παρελθόν και δεν έχουν αριθμό μητρώου ΙΚΑ, θα πρέπει να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που αναφέρονται στο παρακάτω οδηγό: ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΜΑ ΙΚΑ

ΩΡΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ: 11.00 ΜΕ 15.00

Στοιχεία Επικοινωνίας Υπευθύνων Πρακτικής Άσκησης:

Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας | Τμήμα Πληροφορικής

κα Νυφλή, enifli@aueb.gr, 210- 8203815

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

H Μονάδα Πρακτικής Άσκησης και Διασύνδεσης με την αγορά εργασίας ΟΠΑ διοργανώνει σεμινάριο προετοιμασίας για τους προπτυχιακούς φοιτητές θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης για το Χειμερινό Εξάμηνο Ακ. Έτους 2022 - 2023.

Ημερομηνία

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Τόπος

Αμφιθέατρο Αντωνιάδου

Ώρες

11.00 – 14.30

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το σεμινάριο γίνονται ηλεκτρονικά έως και την Πέμπτη 15/09/2022 ώστε μετά να αποσταλούν σχετικές οδηγίες στους συμμετέχοντες.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι προαιρετική, αλλά κρίνεται αναγκαία η παρακολούθησή του.

Σημείωση: Οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο είναι απαραίτητο να έχουν εκτυπωμένο το προσωπικό τους βιογραφικό σημείωμα για να μπορούν να κάνουν τυχόν αλλαγές.