Διδάσκοντες

  Καθηγητές ΟΠΑ

Eric-Klass Soderquist

Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ)

Μάθημα Επιλογής: Ψηφιακές Υπηρεσίες και Καινοτομία

Βιογραφικό: Doctorate of Business Administration, Brunel University, BSc-MSc in Industrial Engineering, Royal Institute of Technology, Stockholm, Sweden. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δράκος Κωνσταντίνος

Καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ)

Υποχρεωτικό Μάθημα: Τραπεζική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση

Βιογραφικό: Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών από το ΕΚΠΑ (1996), Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MA in Economics, 1997) και Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.D., 2000) από το Department of Economics του University of Essex, Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δουκίδης Γεώργιος

Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ)

Υποχρεωτικό Μάθημα: Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Επιχειρηματική Στρατηγική / Μάθημα Επιλογής: Διοίκηση Έργων Ψηφιακού Μετασχηματισμού

Βιογραφικό:  Πτυχιούχος Μαθηματικός του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1980), με Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών (M.Sc.) στην Επιχειρησιακή Έρευνα από το London School of Economics (1981), και Διδακτορικό στην Προσομοίωση / Τεχνητή Νοημοσύνη από το London School of Economics - LSE (1985). Εργάστηκε στο LSE σαν βοηθός διδασκαλίας στην Επιχειρησιακή Έρευνα (1981-84), Λέκτορας στις υπολογιστικές τεχνικές (1984-90) και Επισκέπτης Καθηγητής στα Πληροφοριακά Συστήματα (1992-93). Το 1989 εκλέχτηκε και το 1990 διορίστηκε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών  (τ. ΑΣΟΕΕ) ως Αναπληρωτής Καθηγητής. Περισσότερες πληροφρίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Κρητικός Εμμανουήλ

Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ)

Υποχρεωτικό Μάθημα: Ποσοτικές Μέθοδοι για Λήψη Αποφάσεων

Βιογραφικό: Πτυχίο Μαθηματικών, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, M.Sc. στην Πληροφορική και Επιχειρησιακή Έρευνα, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διδακτορικό (Ph.D.) στην Πληροφορική και Διοικητική Επιστήμη, Τμήμα Επιχειρησιακής Έρευνας & Μαρκετινγκ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Λεκάκος Γεώργιος

Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ)

Μαθήματα Επιλογής: Διοίκηση Έργων Ψηφιακού Μετασχηματισμού / Σχεδίαση Εφαρμογών Εμπειρίας Χρήστη

Βιογραφικό: Πτυχίο Μαθηματικών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Μεταπτυχιακό Δίπλωµα (M.Sc.) in Advanced Methods in Computer Science, University of London, Διδακτορικό (Ph.D.), Τµήµα Διοικητικής Επιστήµης και Τεχνολογίας, Οικονοµικό Πανεπιστήµιο Αθηνών. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ .

Μούρτος Ιωάννης

Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ)

Υποχρεωτικό Μάθημα: Ποσοτικές Μέθοδοι για Λήψη Αποφάσεων

Βιογραφικό: Δίπλωμα Μηχανικού Η/Υ & Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Πατρών, MSc, Ph.D. σε Επιχειρησιακή Έρευνα, London School of Economics, UK. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Νικολάου Ιωάννης

Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ)

Υποχρεωτικό Μάθημα: Διοίκηση Ανθρώπων και Ομάδων

Βιογραφικό: Πτυχίο Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Μεταπτυχιακό (M.Sc.) στην Οργανωτική Ψυχολογία, University of Manchester, Institute of Science & Technology (UMIST), Διδακτορικό (Ph.D.) στην Οργανωτική Ψυχολογία, University of Manchester Institute of Science & Technology (UMIST). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ .

Πουλυμενάκου Αγγελική

Καθηγήτρια στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ)

Υποχρεωτικά Μαθήματα: Ανάλυση και Σχεδίαση Συστημάτων / Μοντελοποίηση και Ανασχεδιασμός Επιχειρηματικών Διαδικασιών

Βιογραφικό: Πτυχίο Μαθηματικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, M.Sc. και Διδακτορικό (Ph.D.) στα Πληροφοριακά Συστήματα του London School of Economics and Political Science. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πραματάρη Αικατερίνη

Καθηγήτρια στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ)

Μαθήματα Επιλογής: Ανθρωποκεντρική Σχεδίαση Συστημάτων / Ψηφιακές Υπηρεσίες και Καινοτομία

Βιογραφικό: Έχει Διδακτορικό Δίπλωμα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στα Πληροφοριακά Συστήματα από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

  Αναπληρωτές Καθηγητές ΟΠΑ

Ανδρουτσόπουλος Κωνσταντίνος

Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ)

Μάθημα Επιλογής: Διαχείριση έργων και Ευέλικτες Μέθοδοι Σχεδίασης

Βιογραφικό: Πτυχίο Τμήματος Μαθηματικών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, MSc στην Επιχειρησιακή Έρευνα και Στατιστική, University of Essex., Ph.D. από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Βρόντος Ιωάννης

Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ)

Προ-παρασκευαστικό Μάθημα: Εισαγωγή στη Στατιστική

Βιογραφικό: Πτυχίο Στατιστικής (1995), M.Sc. στην Στατιστική (1997) και Ph.D. στην Στατιστική (2001). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

  Επίκουροι Καθηγητές ΟΠΑ

Σαραντόπουλος Παναγιώτης

Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ)

Υποχρεωτικό Μάθημα: Αναλυτική Δεδομένων Πελατών

Βιογραφικό: Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

  Μέλη ΕΔΙΠ ΟΠΑ

IP_androutsos

Ανδρούτσος Αθανάσιος

Μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π) της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ)

Υποχρεωτικό Μάθημα: Προγραμματισμός σε Java και Web (React) / Μάθημα Επιλογής: Υλοποίηση Full Stack Web Εφαρμογών

Βιογραφικό: Είναι Διδάσκων του Προγράμματος Σπουδών της Αγωγής και της Εκπαίδευσης. Διδάσκει τα μαθήματα Εισαγωγή στους Η/Υ – Παιδαγωγικές Εφαρμογές στην Εκπαίδευση και Ειδική Διδακτική της Πληροφορικής. Η έρευνά του είναι στα πεδία της Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, των Οικονομικών της Τεχνολογίας, των Δικτύων Υπολογιστών και των Πληροφοριακών Συστημάτων. Είναι πτυχιούχος Πληροφορικής ενώ κατέχει επίσης μεταπτυχιακές ειδικεύσεις στη Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων καθώς και στα Οικονομικά από τα Τμήματα Πληροφορικής και Οικονομικής Επιστήμης του Ο.Π.Α. Το 2009 αναγορεύτηκε Διδάκτορας του Ο.Π.Α. στα Οικονομικά των Δικτύων.

Καπέτης Χρυσόστομος

Μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π) της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ)

Προ-παρασκευαστικό Μάθημα: Εισαγωγή στις Βάσεις Δεδομένων / Υποχρεωτικό Μάθημα: Συστήματα Μεγάλων Δεδομένων και Διαχείριση Νέφους

Βιογραφικό: Ο Χρύσοστομος Καπέτης  προσφέρει υποστηρικτικό διδακτικό έργο στο ΟΠΑ στα μαθήματα «Ανάλυση και Σχεδίαση Πληροφοριακών Συστημάτων» και «Βάσεις Δεδομένων» του Τμήματος Πληροφορικής. Επί σειρά ετών υπήρξε υπεύθυνος μηχανογράφησης της Βιβλιοθήκης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών της οποίας διετέλεσε και αναπληρωτής προϊστάμενος. Πρωτοστάτησε στη μηχανογράφηση της Βιβλιοθήκης του ΟΠΑ, με την αυτοματοποίηση του βιβλιογραφικού της καταλόγου και την εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης βιβλιογραφικών βάσεων δεδομένων. Στη συνέχεια, συνέβαλε σημαντικά στη σχεδίαση και την υλοποίηση του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος της Βιβλιοθήκη. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη σχεδίαση και ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων και έχει προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στη μηχανογράφηση πολλών βιβλιοθηκών δημοσίων οργανισμών όπως της Προεδρίας της Δημοκρατίας, του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Καραμανλή, κ.α. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στο γνωστικό αντικείμενο των βάσεων δεδομένων και της ανάκτησης πληροφοριών.Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Λάζαρης Χρήστος

Μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ)

Υποχρεωτικά Μαθήματα: Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Επιχειρηματική Στρατηγική / Ανάλυση και Σχεδίαση Συστημάτων / 

Βιογραφικό: Ο Δρ. Χρήστος Λάζαρης είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) στις Επιστήμες των Αποφάσεων (International MBA) με ειδίκευση Ηλεκτρονικού Εμπορίου, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει αναγορευτεί διδάκτορας του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών μελετώντας τις θεματικές περιοχές του Omnichannel Retailing, της Ατμόσφαιρας Καταστήματος και της Συμπεριφοράς Καταναλωτή, ακολουθώντας διεπιστημονική προσέγγιση. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

  Εξωτερικοί Συνεργάτες

IP_diakonikolaou

Διακονικολάου Κυριάκος

Υποχρεωτικό Μάθημα: Ανάλυση και Σχεδίαση Συστημάτων

Βιογραφικό: Ο Κυριάκος Διακονικολάου είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών του ΕΜΠ (1991) με MSc πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο του Manchester (1992). Είναι πιστοποιημένος Professional Scrum Master (PSM I, PSM II, SPS) και Professional Scrum Product Owner (PSPO I, PSPO II). Από το 2009 έχει εργαστεί ως Scrum Master και Product Owner σε μεγάλα πληροφοριακά συστήματα του ιδιωτικού τομέα και της δημόσια διοίκησης. Από το 2017 διδάσκει Scrum και Agile σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς και έχει αναλάβει το ρόλο του agile coach σε πολλές startups και τεχνολογικές επιχειρήσεις. Είναι υπεύθυνος του Agile Coaching (https://agilecoaching.gr) και του blog ScrumAware (https://www.scrumaware.com).

Δρ. Κεχαγιά Μαρία

Research Fellow (University College London (UCL))

Υποχρεωτικό Μάθημα: Αναλυτική και Οπτικοποίηση Δεδομένων

Βιογραφικό: Η Μαρία είναι Επιστημονική Συνεργάτιδα στο ερευνητικό κέντρο CREST και μέλος της ομάδας έρευνας SOLAR, του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών στο University College London (UCL), στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι επιβλέποντες της έρευνας της είναι η Καθηγήτρια Federica Sarro και ο Καθηγητής Mark Harman. Προηγουμένως, ήταν μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Delft University of Technology (TU Delft) στην Ολλανδία και μέλος του SERG εκεί υπό την εποπτεία του Δρ. Γεωργίου Γούσιου και του Καθηγητή Arie van Deursen. Ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στη Τεχνολογία Λογισμικού στο Τμήμα Διοίκησης Επιστήμης και Τεχνολογίας, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην Ελλάδα, υπό την εποπτεία του Καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη. Πριν από αυτό, ακολούθησε το μεταπτυχιακό της στην Επιστήμη των Υπολογιστών (Τεχνολογία Λογισμικού) στο Imperial College London, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έλαβε το πτυχίο της στη Διοικητική Επιστήμης και Τεχνολογίας από το Τμήμα Διοικητική Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Ελλάδα.

Δρ. Κονιάκου Βασιλική

Υποχρεωτικό Μάθημα: Κυβερνοασφάλεια και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Βιογραφικό: Η Βασιλική είναι κάτοχος Πτυχίου Νομικής από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο Διεθνές, Ευρωπαϊκό και Συγκριτικό Δίκαιο, με εξειδίκευση στο Δίκαιο και την Κοινωνία της Πληροφορίας, από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τούρκου (Φινλανδία). Το 2021 ολοκλήρωσε τις Διδακτορικές της Σπουδές, χρηματοδοτούμενες από την Ακαδημία της Φινλανδίας. Κατέχει τη θέση της μεταδιδακτορικής ερευνήτριας στο ISTLab του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας). Επιπλέον, είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση των Δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας στο Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2019, ενεργεί επίσης ως Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας της Αθήνας.

Ioannis Kontopoulos

Δρ. Κοντόπουλος Ιωάννης

Senior Research Associate at the School of Electrical and Computer Engineering, National Technical University of Athens

Υποχρεωτικό Μάθημα: Ανάπτυξη Εφαρμογών για κινητά (Kotlin - Swift)

Βιογραφικό: Ο Γιάννης έλαβε το πτυχίο του από το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών το 2016 και ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο ίδιο τμήμα το 2022. Το θέμα του διδακτορικού του ήταν σχετικό με τεχνικές μηχανικής μάθησης σε χωροχρονικά δεδομένα, κατανεμημένη επεξεργασία και επεξεργασία δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Τώρα είναι Ερευνητής στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Πολυτεχνείου Αθηνών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι τα κατανεμημένα συστήματα, η ανάλυση και επεξεργασία Μεγάλου Όγκου Δεδομένων και επεξεργασία σε πραγματικό χρόνο, ανάλυση χωροχρονικών δεδομένων και τροχιών και η μηχανική μάθηση. Επιπλέον, έχει εμπλακεί σε διάφορα έργα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και εθνικά όπως τα: Datacron (H2020), MASTER (H2020-MSCA-RISE-2020), Smartship (H2020-MSCA-RISE-2020) and GLASSEAS (OP Human Resources Development, Education and Lifelong Learning).

Avatar

Αν. Καθ. Κορφιάτης Νικόλαος

Αναπληρωτής Καθηγητής Business Analytics στο Norwich Business School (NBS) του University of East Anglia (UEA)

Υποχρεωτικό Μάθημα: Τεχνητή Νοημοσύνη και αλγόριθμοι Μηχανικής Μάθησης

Βιογραφικό: Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Business Analytics στο Norwich Business School (NBS) του University of East Anglia (UEA). Είναι επίσης συνδεδεμένος καθηγητής στο Κέντρο Πολιτικής Ανταγωνισμού (CCP). Πριν από την ένταξή του στην NBS, εργάστηκε ως Ανώτερος Ερευνητής στην Έδρα Βάσεων Δεδομένων και Πληροφοριακών Συστημάτων στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Goethe της Φρανκφούρτης, Γερμανία. Συνίδρυσε μαζί με τον καθηγητή Roberto Zicari το Εργαστήριο Μεγάλων Δεδομένων του Πανεπιστημίου Goethe και διετέλεσε Διευθυντής Αναλυτικών Στοιχείων και Επιστήμης Δεδομένων. Πριν από την ένταξή του στο Πανεπιστήμιο Goethe εργάστηκε ως Επίκουρος Καθηγητής Έρευνας (Post.doc) στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης κάνοντας έρευνα στα Πειραματικά Οικονομικά και την Πληροφορική. Ολοκλήρωσε το διδακτορικό του το 2009 στο Copenhagen Business School (CBS), Δανία υπό την επίβλεψη του καθηγητή Volker Mahnke και είναι κάτοχος MSc in Engineering από το Royal Institute of Technology (KTH), Stockholm με εξειδίκευση στην ανάκτηση πληροφοριών (2006). Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2004) και μέχρι σήμερα έχει ζήσει και εργαστεί σε 5 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Σουηδία, Δανία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο). 

Επίκ. Καθ. Μητρόπουλος Δημήτριος

Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Υποχρεωτικό Μάθημα: Κυβερνοασφάλεια και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Βιογραφικό: O Δημήτρης Μητρόπουλος είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Επικεφαλής της Διεύθυνσης Προηγμένων Υπολογιστικών και Δικτυακών Υποδομών του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ). Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στην Ασφάλεια Λογισμικού από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε ως Μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Columbia University. Έχει συμμετάσχει σε πολλαπλά ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει δημοσιεύσει πληθώρα εργασίων σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνουν την τεχνολογία λογισμικού και την κυβερνοασφάλεια. Είναι μέλος του ACM, του IEEE και του USENIX.

Επίκ. Καθ. Παπακυριακόπουλος Δημήτριος

Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων - Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με εξειδίκευση στα Διοικητικά Πληροφοριακά Συστήματα. Διαθέτει πτυχίο Πληροφορικής,

Υποχρεωτικό Μάθημα: Διαχείριση Δεδομένων

Βιογραφικό: Ο Δρ. Δημήτρης Παπακυριακόπουλος είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων - Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με εξειδίκευση στα Διοικητικά Πληροφοριακά Συστήματα. Διαθέτει πτυχίο Πληροφορικής, Μεταπτυχιακό στα Πληροφοριακά Συστήματα από το τμήμα Πληροφορικής και Διδακτορικό τίτλο από το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εργαστεί σε ευρωπαϊκά έργα ως ερευνητής, σαν σύμβουλος επιχειρήσεων και ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Έχει δημοσιεύσει σε επιστημονικά συνέδρια και γνωστά επιστημονικά περιοδικά όπως Decision Support Systems, Expert Systems with Applications, Industrial Management and Data Systems, Electronic Markets κλπ.