Η καθ. Φοίβη Κουντούρη εξελέγη Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ακαδημίας Τέχνης και Επιστημών World Academy of Art and Science (WAAS)

Η καθ. Φοίβη Κουντούρη εξελέγη Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ακαδημίας Τέχνης και Επιστημών World Academy of Art and Science (WAAS).
Η Παγκόσμια Ακαδημία Τέχνης και Επιστημών  (WAAS) ιδρύθηκε το 1960 με πρωτοβουλία του Albert Einstein και του Robert Oppenheimer. Σήμερα η Ακαδημία αποτελείται από περίπου 800 μέλη από 90 χώρες, συμπεριλαμβανομένων επιστημόνων, κορυφαίων καλλιτεχνών, πολιτικών, πολιτικών, επικεφαλής ερευνητικών ιδρυμάτων και διεθνών οργανισμών, Νομπελίστες και ηγέτες επιχειρήσεων.
Η αποστολή του WAAS είναι η προώθηση του διεπιστημονικού διαλόγου που γεννά πρωτότυπες ιδέες και ολοκληρωμένες προοπτικές που κατανοούν τις βαθύτερες αιτίες και αποτελεσματικές λύσεις για τα κοινά μας προβλήματα, προάγοντας παράλληλα εκείνα τα ρεύματα σκέψης και κοινωνικού κινήματος που επιβεβαιώνουν την αξία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της δίκαιης ανάπτυξης. Η Ακαδημία αφιερώνεται στην επιδίωξη δημιουργικών, καταλυτικών ιδεών που μπορούν να προσφέρουν στις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές φωτισμένη ηγεσία στη σκέψη που οδηγεί σε αποτελεσματική δράση.
Η εκλογή στο WAAS θεωρείται μια από τις υψηλότερες τιμές που μπορεί να απονεμηθεί σε έναν επιστήμονα.