Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ κατατάσσεται, από την Eduniversal, μεταξύ των 300 καλύτερων Business Schools παγκοσμίως

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2018 

Δελτίο Τύπου

Θέμα: Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κατατάσσεται, από την Eduniversal,  μεταξύ των 300 καλύτερων Business Schools παγκοσμίως

 

Ο πίνακας διεθνούς κατάταξης Eduniversal δημοσιοποίησε τις 1.000 καλύτερες Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων (Business Schools) από 154 χώρες για το 2018. Ο πίνακας διεθνούς κατάταξης αξιολογεί τα Business Schools των Πανεπιστημίων λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή επιρροή και τη φήμη του κάθε εκπαιδευτικού ιδρύματος. Μεταξύ των κριτηρίων είναι οι ακαδημαϊκές πιστοποιήσεις των Σχολών Διοίκησης Επιχειρήσεων των Πανεπιστημίων, οι θέσεις που αυτές καταλαμβάνουν σε πληθώρα άλλων διεθνών κατατάξεων, η συμμετοχή τους σε διεθνείς και εθνικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς, καθώς και οι ψήφοι των Πρυτάνεων των 1.000 συμμετεχόντων Business Schools.

Με τη χρήση των κριτηρίων αυτών επιτυγχάνεται η κατάταξη των Business Schools των Πανεπιστημίων σε πέντε (5) κατηγορίες διάκρισης. Η Σχολή Διοίκησης Eπιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών έλαβε 4 αστέρια διάκρισης που το κατατάσσουν στη δεύτερη υψηλότερη κατηγορία ("4 Palmes League - Top Business Schools") του πίνακα και αξιολογήθηκε στα 300 καλύτερα Business Schools του κόσμου! Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ήταν το μόνο Business School Ελληνικού Πανεπιστημίου που κατατάχθηκε στην κατηγορία "4 Palmes" ανάμεσα σε διακεκριμένα Business Schools, όπως για παράδειγμα: Texas A&M University Mays Business School, University of Southern California-USC Marshall School of Business, Boston University Questrom School of Business, Lancaster University Management School, City University Cass Business School, University of Bologna-Bologna Business School και University of Amsterdam-Amsterdam Business School.

Ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Εμμανουήλ Γιακουμάκης, με αφορμή τη διάκριση από την Eduniversal, δήλωσε: «Οι διεθνείς διακρίσεις προβάλλουν τη χώρα και δίνουν εφόδια για διεθνή επαγγελματική σταδιοδρομία στους πτυχιούχους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάταξη του ΟΠΑ, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Eduniversal.

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων ΟΠΑ

ID: 
1418
Επισυναπτόμενα: 
Ελληνικά
Συννημένο Αρχείο: 
ΣυνημμένοΜέγεθος
PDF icon 2018-12-12_DT-SDE-300-kalutera-Business-Schools.pdf274.08 KB